«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

12 секретів приготування ідеальних налисників, про які повинна знати кожна господиня.

Млинці люблять багато, але їх приготування іноді стає справжньою проблемою. То пристануть, то порвуться, то виходять оладки замість ажурного і тонкого тіста. Доводиться неабияк потрудитися, щоб вийшло дійсно смачна і гарна страва. Намагайтеся вибирати найкращі, якісні продукти. Слідкуйте за тим, щоб всі інгредієнти були свіжими.

Молоко або кефір потрібно вибирати не дуже жирне. А якщо розбавити молоко мінеральною водою, млинчики вийдуть ажурними.Джерело

На сковороді для млинців не варто економити. Чавунна підходить найкраще – вона рівномірно прогрівається і довго тримає тепло.

Молоко повинно бути теплим, не гарячим. Борошно потрібно обов’язково просіяти.

Яйця краще окремо збuти виделкою з дрібкою цукру і солі. Тоді тісто виходить пористим.

Борошно краще змішати з молоком, і тільки потім додати в суміш збuті яйця.

Яйця в момент змішування з молоком повинні бути кімнатної температури.

Якщо тісто вийшло дуже густе, його можна розбавити. Молоко додавати не варто, інакше млинці можуть пригоріти. Краще додати воду. Можна розбавити і пuвом, тоді вони вийдуть тонкими і міцними.

Сковорода повинна бути розпеченою, щоб млинці не прилипали. Якщо перший млинець грyдкою – швидше за все, через недостатньо прогріту сковорідку. Смажити краще на помірному вогні. Якщо млинці рвуться і не пропікаються, значить, в тісті не вистачає борошна.

Ще одна порада – додайте ложку рослинної олії в тісто. Тоді млинці не будуть липнути до сковорідки. До речі, якщо в тісті є масло, то змащувати сковороду потрібно тільки перед першим млинцем.

Чим більше в тісті цукру, тим рум’яніші виходять краї млинців. Але тут важливо знати міру, занадто солодке тісто пригоратиме.

Якщо скропити готові солодкі млинці лимонним соком, це підкреслить тонкий смак тіста.

Відео-рецепт:

Все буде Україна