«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

121 пасажир прощався з життям. Подвиг українського пілота врятував їх усіх!

У бородатому анекдоті пілот хвалиться тим, що може запросто посадити літак при нульовій видимості , виключно за приладами. Для бесіди за кухлем міцного подібна похвальба ще так-сяк підходить, але в реальності потрапити в таку ситуацію не захотів би жоден льотчик .

А адже українець Олександр Акопов , про який піде мова нижче, розумів: помилися він, і за помилку доведеться платити життями 127 чоловік! На щастя, професіонал гідно впорався зі які стали перед ним випробуванням.


Передісторія подвигу

Незадовго до фатального рейсу пройшов штормовий дощ з градом. Негода попсувала кілька лайнерів, які готувалися сідати в стамбульський аеропорт імені Ататюрка . Але до моменту, коли Акопова потрібно було злітати, все вже, здавалося б, вляглося.


Жахлива небезпека!

Але на висоті в 1300 метрів літак чекала страшна пастка . Область грозовий хмарності, на яку не відреагували локатори, застала людей зненацька. Градини розміром з куряче яйце швидко розкришили скла кокпіта.


Ризикована приземлення

Пілот зв’язався з диспетчерами аеропорту, дозволено йому повернутися на злітно-посадкову смугу. Завдяки першокласної роботі членів екіпажу і співробітників аеропорту крилатою машині вдалося вкрай точно зайти на посадку. Але найважче в цій ситуації довелося капітану.


Пілот працював наосліп

Акопов прекрасно усвідомлював, що життя всіх людей, що знаходилися всередині літака, залежать виключно від його майстерності пілота. На жаль, Олександр не бачив ні зги: розглянути що-небудь через скла в кабіні було неможливо .


виправданий ризик

Не бачачи іншого виходу, чоловік пішов на ризик. При посадці капітану довелося злегка нахилити літак, оскільки бічне скло постраждало трохи менше, ніж лобове. Насилу розглянувши посадкову смугу, пілот виклався на максимум і посадив літак, та так, що ніхто з знаходилися всередині не постраждав !


Згодом вести про подвиг Акопова розлетілися по всьому світу. Український уряд вручило своєму громадянину орден «За мужність»!

Пише - slovech.co

Все буде Україна