«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

13 червня - Католицький день святого Антонія

Святий Антоній Падуанський — один із найбільш шанованих святих у католиків.

Святий Антоній Падуанський — один із найбільш шанованих святих у католиків. Тому католицький день святого Антонія, який святкують 13 червня, теж вважається дуже важливим днем у житті віруючих.

Мощі Антонія — величезна духовна цінність цього світу. Цю святиню щодня відвідують тисячі людей. На іконах святий завжди зображений із символом Слова Божого — книгою. Невинність і доброта - саме ті якості, за які люди піднесли Антонія до рангу святих.

Своє життя він присвятив зціленню хворих і просвітництвом необізнаних. Цей день також сповнений добрими намірами. Оскільки Антоній завжди зображується з палаючим серцем і полум'ям в долонях, тепло й добро вважаються лейтмотивами цього церковного свята. Господь творив великі дива через Антонія, проявляючи свою могутність і милосердя.

По цей час його образ допомагає грішникам знайти праведний шлях, полюбити Бога й знайти істину у вірі. Сучасники Антонія шанували його за великий дар слова й зцілення, за що його і зарахували до лику святих в 1232 році. І до цих пір люди віддають йому данину поваги.

Джерело

Все буде Україна