«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

13 вересня День програміста України: історія та традиції свята

Найцікавіше про свято

День програміста України щороку відзначається 13 вересня. Це неофіційне свято, який приурочене всім програмістам нашої країни. До речі, дата святкування Дня програміста України вибрана не просто так. Якщо 13 вересня нікому ні про що не говорить, то 256 день року – це більш зрозуміло. 256 – це кількість чисел, які можна виразити за одного байта.

День програміста України: історія свята

Звичайно, можна здогадатися, що таке свято як День програміста досить молоде. Перший раз пропозиція заснувати його сталося ще в 1996 році, але мало хто звернув на нього увагу. А вже через шість років після цього в Росії почали збирати підписи для держави, щоб заснувати день програміста. Незважаючи на те, що це свято вже досить давно відзначається в деяких країнах, в Україні держава ніяк не відреагувала на День програміста, тому його відзначають досить тихо і спокійно. Варто розповісти трохи про саму професію, яка зараз дуже затребувана не тільки в Україні, але і у всьому світі.

До речі, фахівці з нашої країни дуже цінуються в Європі, тому часто намагаються виїхати саме туди. Зарплати програмістів, за різними даними, майже завжди дуже високі, тому молодих людей, бажаючих оволодіти навиками цієї професії, дуже багато.

День програміста України: традиції свята

Так як це свято неофіційне, різних урочистих заходів, зазвичай не влаштовують. День програміста найчастіше відзначається у вузьких колах колег, родини і близьких людей. Традиційно, в цей день на роботах можуть видавати премії, і нагороджувати найкращих програмістів в році.

Джерело

Все буде Україна