«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

14 лютого – день святого Валентина, особливий день, коли можна випросити для себе кохання

14 лютого Католицька церква вшановує святого Валентина. Він ризикував своїм життям, тому що потай вінчав християнські пари за часів переслідувань церкви в III столітті. Напевно, тому люди стали звертатися до нього в молитвах як до покровителя закоханих.

Згідно з легендою, жоpстокий римський імператор Клавдій II прийшов до думки, що самотній чоловік, який не обтяжений дружиною і сім’єю, краще буде битися на полі бuтви на славу кесаря, і заборонив чоловікам одружуватися, а жінкам і дівчатам – виходити заміж за улюблених чоловіків.

Святий Валентин був звичайним польовим лікарем і священиком, який співчував нещасним закоханим і потайки від усіх, під покровом ночі освячував шлюб люблячих чоловіків і жінок.

Незабаром діяльність святого Валентина стала відома владі, і його посадили в темницю, засудивши до стpати. У висновку святий Валентин познайомився з прекрасною дочкою наглядача – Юлією.

Закоханий священик перед смеpтю написав коханій дівчині зізнання в коханні – валентинку, де розповів про свою любов, і підписав його “Твій Валентин”. Прочитано воно було вже після того, як його стратили, а сама страта відбулася, як нескладно здогадатися, 14 лютого.

Звичаї в День святого Валентина

Є такий цікавий звичай: лягаючи спати з 13 на 14 лютого, потрібно згадати судженого і написати на листочку, про якого чоловіка ви мрієте. Листочок згорнути в трубочку і загорнути в шовкову ганчірочку (бажано нову), покласти під подушку і ні з ким перед сном не розмовляти – майбутній обранець обов’язково з’явиться до вас уві сні і, може бути, навіть підкаже, де відбудеться ваша зустріч.

Листочок бажано прибрати в затишне містечко, і весь рік до нього не торкатися. І якщо зустріч відбудеться, листок з бажанням краще спалити, щоб обранець ні в якому разі про нього не провідав.

Можна довіритися такому повір’ю: купите букет улюблених квітів, дійдіть до річки або озера і киньте по одному в воду (або на лід, якщо у вас в місцевості немає відкритого водоймища). Кидаючи, пошепки промовляти всі свої бажання. Важливо, щоб вам ніхто не заважав, тоді все мрії незабаром збудуться.

Прикмети в День святого Валентина

Молоді дівчата з ранку 14 лютого виходили на вулицю і дивилися в небо: якщо побачили багато-багато птахів, то і залицяльників в цей рік буде досить, якщо побачили серед пурхають пташок синичку, то майбутній чоловік буде легковажним, але добрим; коли зустрівся горобчик, чоловіче буде небагатим, хоча і працьовитим; ну а якщо дівчина побачить шуліки або орла, то чоловік буде хороший собою, але іноді буде погулювати на сторону.

Ворон дівчата вважали за краще не помічати – вважається, що якщо першою побачити чорну птицю, то чоловік буде дуже впливовим, але жоpстким і вольовим.

Птахом, що приносить удачу, вважається снігур – якщо дівчина побачить його, то може сподіватися, що молодий і прекрасний принц вже за рогом і чекає її на своєму білосніжному коні.

А якщо раптом пощастить побачити голубів, то радість обіцяє бути нескінченною – дівчину чекає добрий і багатий чоловік, гарні здорові діти і прекрасне життя.

Є прикмета, пов’язана з тваринами: якщо раптом вам зустрінеться собака і почне обнюхувати ваше взуття, то чоловік буде відданим і вірним, хоча і трохи підкаблучником. Але якщо ви зустрінете кота, то коханий буде легковажним.

Деякі дівчата вірять в таку прикмету: запитати ім’я у першого, зустрівши на шляху чоловіки (неважливо, якого віку він буде) – як чоловік назветься, так і майбутнього чоловіка зватимуть, ну а якщо дядечко промовчить у відповідь, то заміжжя буде нескоро.

Якщо чоловік буде йти не один, а з дамою, то ім’я питати небажано, так як не всі жінки в захваті від цього свята і можуть неправильно вас зрозуміти.

Є і така прикмета: якщо вранці 14 лютого ви вийшли з дому і зустріли жінку, що везе в колясці дитину, то в цьому році вас обов’язково чекає поповнення в сімействі, або ж зустріч з тим єдиним, якого ви так довго чекали. Ну а якщо дітей буде двоє або навіть троє, то від щасливого заміжжя вам не сховатися, і ви можете бігти в весільний салон і вибирати шикарний наряд.

Деякі вірять в наступну прикмету: якщо першим в цей день подзвонить чоловік, то досить скоро вас чекає визнання в любові, ну а якщо вас зважиться першою привітати знайома або подруга – зустріч з другою половинкою відкладеться на інший рік.

Постарайтеся провести це свято в хорошому і доброму настрої, і головне, вірте в любов і диво. І не важливо, самотні ви чи в парі – просто будьте щасливі, незважаючи ні на що, і в День святого Валентина обов’язково трапиться добра і чарівна казка, в якій ви будете грати головну роль.

Що не можна робити 14 лютого:

Сваpитися зі своєю коханою людиною

Це свято продовжує своє існування для того, щоб кожен з нас почав цінувати любов, відносини і взаєморозуміння. Не варто сьогодні з’ясовувати стосунки – бережи свою любов, якщо вона для тебе важлива. Вчіться знаходити компроміс, дружити і спілкуватися мирно навіть на незручні теми, якщо хочете зберегти ваші відносини.

Обманювати

Будь чесна перед собою і перед близькими. Святий не любив брехні, тому будь відверта, якщо не хочеш накликати на себе його праведний гнів.

Спізнюватися

Особливо, якщо плануєш побачення. Не зіпсуй настрій ні собі, ні своєму обранцеві, постарайся бути пунктуальною.Пише - ukrainians.today

Все буде Україна