«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

14 січня День Ангела Василя: значення імені, характер, походження

Походження імені Василь. Ім’я Василь українське, православне, католицьке, грецьке.

 Синоніми імені Василь. Безіл, Базиль, Василь, Базиліо, Паси, Базіліуса, Базиліу, Базиліо, Басилио, Басіль, Васілас, Василя. Коротка форма імені Василь. Вася, Василько, Васюта, Васюта, Васёня, Васюня, Васюра, Сюра, Васюха, Васюша, Васільюшка, Василька, Василько, Вася, Вака, Васяня, Васята, Васько Васяха, Васяша. 

Ім’я Василь має грецьке коріння, утворено від грецького імені Басілейос, яке пізніше стало вимовлятися як Василіос. Ім’я Василь означає «царствений», «царський», також перекладають як «цар». Ім’я Василь з’явилося з часів перських воєн і мало спочатку значення «правитель, перський цар, князь». В Англії поширена форма Безіл, у Франції — Базіль. В Іспанії Василя зватимуть Басилио, Басіль, в Португалії — Базиліу, в Німеччині — Базіліуса, Базиль, в Румунії — Василя, в Греції — Василіос, Василіс, Васілас, в Фінляндії — Паси. Від імені Василь утворені жіночі імена — Василиса (Василіса), Василіда, Василина, Василика, що мають значення «цариця», «царствена».

 

З дитинства Василь урівноважений і терплячий хлопчик. Він може довго стояти у гойдалок і чекати, поки попередній дитина закінчить гойдатися, при цьому не відволікаючись на інші місця на  майданчику. Різні труднощі він сприймає спокійно, але ось бuтися до переможного кінця, намагаючись вирішити проблему, Василю не властиво.

Василь відомий всім як активний, товариський чоловік, наділений розвиненим інтелектом і дуже чутливий до думки оточуючих. Вася завжди і у всьому проявляє себе як інтелігентна і розумна людина. Тільки він може вирішити одночасно більше десятка питань.

Складно знайти більш відкриту людину, ніж Василь. Все, що він робить, він робить заради свого задоволення. Володіючи врівноваженою психікою, чоловік рідко виходить з себе. Будучи незмінно спокійним і флегматичним, Вася відкритий і доброзичливий з людьми, добре знаходить спільну мову з кожним.

Василь не надто любить впливати на події, йому звичніше, щоб все йшло саме по собі. Розвиток подій він часто передбачає, спираючись на розвинене почуття інтуїції. Чоловікові від природи дана сильна воля, яка допомагає йому протистояти нерозумним діям інших. Правда іноді це означає втручання в чужі справи.

Василь — людина, що тонко відчуває природу. Він владний і сильний, добре знає собі ціну. У своєму прагненні до досконалості чоловік ніколи не сумує, а його завзяття іноді переростає в упертість. Васю можна назвати сімейною людиною. Він не особливо прив’язаний до своїх близьких, не втручається в їх долю. Будь-які побутові незручності Василь приймає покірливо, без скарг на свою долю. З родичами дружини спілкується рівно, до тестя відноситься краще, ніж до тещі.

У житті Василя чекає багато труднощів. Він наділений відмінну пам’ять і колосальної допитливістю. За будь-якого питання Вася виробляє свою думку. У вчинках чоловіки в однаковій мірі проявляється суб’єктивність і об’єктивність, нерішучість і впевненість в собі.

Хоча Василь не позбавлений інтуїції, довіряє їй він слабо, вважаючи за краще в судження спиратися на логіку. Він намагається мислити ґрунтовно і надійно. У цьому йому допомагає блискучий аналітичний розум.

Відкритість і оптимістичність Василя притягують до нього людей. Він доброзичлива людина, тому оточуючим з ним приємно і легко спілкуватися. Тиску на свою точку зору Василь не потерпить ні від кого, ні від друзів, ні від рідних. Але його здатність знаходити золоту середину, дозволяє йому уникати конфліктів і сварок, не дивлячись на те, що Василь чудовий сперечальник, готовий надати сотні вагомих аргументів на користь своєї точки зору.

Василь славиться бездоганною з точки зору моральності поведінкою. До товаришам він безкорисливий, до друзів — вірний. Стосовно жінок Вася завжди намагається бути лицарем. Особливо лестить йому, коли ці старання з’являються.

Дружину собі Василь шукає без особливої вишуканості. Йому хочеться комфорту і сімейного затишку. Він не проти смачно поїсти. Дітей любить і охоче проводить з ними час. Не будучи сильно прив’язаний до сім’ї, Василь навряд чи заговорить про розлучення, якщо характер дружини виявиться не найприємнішим або його не влаштують її здатності як господині.

Василь часто захоплюється футболом або хокеєм. Правда, йому не обов’язково грати в них, досить просто спостерігати з трибуни. На першому місці у цього чоловіка завжди стоїть спілкування з друзями.

Майбутню професію Василь вибирає дуже ретельно. Як правило, чоловік має схильність до винахідницької та керівної діяльності. Однак прагнення робити все самостійно певною мірою перешкоджає йому керувати. Підприємницька діяльність вдається Василю ще менше. Він не ініціативний, не схильний ламати традиції, уникає крутих поворотів.

У Василя немає чітко виражених негативних або позитивних якостей. Всього в ньому в міру: і спостережливості, і хитрощі, і обережності, і обачності. Це допомагає йому бути впевненим в собі хлопцем, який може добитися великих успіхів і в науці, і в техніці, і в бізнесі. Але у Василя немає прагнення бути першим, бути лідером, він спокійно може почекати своєї черги. Тому цілком може задовольнятися ролями заступників або начальників невеликих підрозділів, наприклад, головним менеджером зі збуту.

Іменини Василя

Василь святкує іменини 5 січня, 14 січня, 20 січня, 12 лютого, 14 лютого, 17 лютого, 19 лютого, 22 лютого, 23 лютого, 26 лютого, 3 березня, 5 березня, 13 березня, 14 березня, 17 березня, 2 квітня, 4 квітня, 5 квітня, 8 квітня, 10 квітня, 25 квітня, 1 травня, 9 травня, 12 травня, 13 травня, 19 травня, 22 травня, 23 травня, 26 травня, 31 травня, 1 червня, 5 червня, 10 червня, 14 червня, 20 червня, 21 червня, 23 червня, 1 липня, 5 липня, 8 липня, 11 липня, 14 липня, 16 липня, 18 липня, 19 липня, 28 липня, 10 серпня, 13 серпня, 15 серпня, 20 серпня, 24 серпня, 25 серпня, 26 серпня, 27 серпня, 4 вересня, 10 вересня, 12 вересня, 15 вересня, 17 вересня, 22 вересня, 23 вересня, 3 жовтня, 4 жовтня, 7 жовтня, 11 жовтня, 15 жовтня, 17 жовтня, 21 жовтня, 23 жовтня, 3 листопада, 4 листопада, 8 листопада, 11 листопада, 13 листопада, 16 листопада, 19 листопада, 27 листопада, 29 листопада, 3 грудня, 5 грудня, 8 грудня, 9 грудня 10 грудня, 11 грудня, 17 грудня, 22 грудня, 28 грудня.

Джерело

Все буде Україна