«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

19 березня – День ангела Костянтина

Що означає ім’я Костянтин

Чоловіче ім’я Костянтин зародилося в латинській мові. Воно утворилося від найменування «constans» і переводить як «стійкий», «постійний» або «твердий».

Вставши на сторону християн, які на той час становили не більше десятої частини населення Римської імперії, імператор Костянтин рушив вперед розвиток цивілізації і виявився гідним залишитися в пам’яті людства з ім’ям «Великий».

Форми імені

Скорочення для імені Константин: Костя, Котя, Коста, Кока, Костя, Кон, Тино.

Зменшувально-пестливі варіанти: Костик, Костенька, Костюшка, Костюня, Костюша, Костяша, Костяня, Костюра, Коташа.

Щоб написати вірш для Костянтина, можна використовувати такі рими до даної именоформе: християнин, як один, серпантин, громадянин, мандарин, сім’янин, дворянин, володар.

Споріднені Іменні форми: Констант, Костянтино, Костадін, Конседін, Койшем, Кістеннін, Константінос, Констандінос. Жіночі аналоги: Констанція, Костянтина.

Церковний варіант імені: Костянтин.

По батькові, що утворюються від імені Костянтин: Костянтинівна, Костянтинович.

У закордонному паспорті Ім’я Костянтин пишеться як KONSTANTIN.

Які по батькові вдало поєднуються з ім’ям Костянтин: Андрійович, Вікторович, Ілліч, Петрович, Юрійович.

Можливі нікнейми для соціальних мереж: Konstantin, Kostya, Kostik, Constantin, Constantine, Konstantyn.

Характеристика і значення імені Костянтин

Костянтин — це яскрава людина, що притягує оточуючих своєю таємничістю. Незважаючи на значення імені «постійний», ця людина являє собою надзвичайно непостійну особистість. Він хоч і сильний духом, напористий і цілеспрямований, все ж є скромною і вразливою натурою. Хлопець не здатний на низькі вчинки, не любить банальностей, наділений тверезим мисленням, довго обдумує кожну свою дію. Кості подобається все гарне і незвичайне, тому він намагається оточити себе неординарними людьми і речами. Для нього немає загальноприйнятих авторитетів, про кожну людину хлопець складає власну думку. Чоловік наділений безліччю талантів, які звик використовувати з метою показати свою перевагу. Досягнувши бажаного, Костя відчуває справжнє задоволення.

Хлопець трохи, тактовний, сентиментальний, має імпульсивний і примхливий характер, більше властивий дівчатам. Зате він дуже терплячий і рішучий. Здатний на сміливі вчинки, нехай і після довгого їх обдумування. Костянтин щедрий і добрий з оточуючими, завжди зуміє знайти слова підтримки, на такого можна покластися. Ясність розуму і відмінна інтуїція допомагають юнакові досягати своїх цілей. Мінусами в характері Кості можна вважати його вразливість і скромність. Саме вони можуть перешкодити чоловікові досягти професійних висот. Крім того, ці недоліки заважають хлопцю налагоджувати зв’язки з людьми. Костянтин довго відходить від потрясінь і важких ситуацій.

Як ім’я Костянтин впливає на характер дитини

Маленький Костя наділений суперечливою і непостійною натурою. Батькам хлопчика потрібно багато сил, щоб направити його особистість в правильне русло. Малюк росте спокійним, скромним, боязким, занадто вразливим і чутливим. Але в той же час в ньому присутні неймовірна впертість і небажання слухатися дорослих. Хлопчик цікавий, але не надто активний. Така дитина завжди чинить тільки так, як їй хочеться. Костянтин не любить змін у житті, тому сильно засмучується, якщо доводиться переїжджати або міняти школу. З навчанням у Кості можуть виникнути проблеми, в першу чергу через його скромність. Мамі і татові потрібно знайти “золоту середину” в процесі виховання сина. Якщо поводитися з ним занадто строго, хлопчик стане деспотичним, а якщо ласкаво і м’яко — виросте безхарактерним і слабким духом.

Правильне виховання допомагає Костянтину стати унікальною та індивідуальною особистістю. У юному віці він все ще схильний до суперечливих дій, що часто закінчується для нього неприємностями. Хлопець поєднує в собі чуттєвість і байдужість, ніжність і жорстокість, правдивість і скритність. Вже в такому ранньому віці на Костю звертає увагу більшість дівчат, він вражає своєю незвичайністю. Такий інтерес дуже лестить хлопчикові і приносить величезне задоволення. Але його не цікавлять відносини, щоб нікого не підпускати до себе близько, юнак відділяється від оточуючих людей за допомогою стіни з іронічних і саркастичних висловлювань. Костянтин схильний здійснювати егоїстичні і хуліганські вчинки, але все це лише через страх залишитися на самоті або бути незрозумілим. Підліток майже нікому не довіряє, тому практично не має друзів, але ті, які є, стають для нього справжньою опорою і підтримкою. Костя не звертає уваги на думку оточуючих, він вміє побачити в людині те, чого не бачать інші. Тому при виборі товаришів, він спирається тільки на свої домисли.

Все буде Україна