«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

20 липня Міжнародний день торта

20 липня відзначається цікаве і поки ще молоде свято - Міжнародний День Торта, присвячене дружбі і миру між людьми, країнами, народами.

Свято проходить під девізом «I CAKE YOU», що означає - «Я прийду до тебе з тортом». Біля витоків цього солодкого торжества стояв «Міланський Клуб» Королівства Любові - спільнота друзів, членами якого є музиканти, кулінари та інші захоплені творчі натури. І саме цей творчий союз в 2009 році почав традицію створення спільних музичних тортиків, яка потім була підтримана і іншими країнами.

Вперше в міжнародному масштабі День Торта відзначили 20 липня 2011 року, ставши однією з ініціатив Королівства Любові (міжнародного некомерційного проекту, що реалізує глобальні культурні, гуманітарні та миротворчі ініціативи), а проводиться він з метою поширення ідей миру і дружби на планеті через культуру.

Країни, що прийняли активну участь в першому святкуванні Дня Торта в 2011 році, і стали основоположниками міжнародного свята - це Росія, Україна, Білорусь, Молдова, Азербайджан, Грузія, Вірменія, Ізраїль, США. У цей день був випечений перший у світі колективний «багатонаціональний» миротворчий торт - в його приготуванні взяли участь багато людей з цих країн, які надсилали фотографії спечених ними тортів на сайт свята.

Потім параметри всіх тортів були підсумовані, і межі першого в світі колективного миротворчого торта охопили Європу, Азію, Америку та Близький Схід. І з тих пір День Торта став щорічною солодкою традицією, а кількість учасників з різних країн все збільшується.

Сьогодні організаторами свята є Міжнародний Оргкомітет Королівства Любові за сприяння національних Оргкомітетів, а проведення заходів у рамках даного свята здійснюється у співпраці з міжнародними та національними професійними організаціями кондитерів, громадськими організаціями та просто зацікавленими людьми.

Оскільки День Торта відзначають не тільки в славу улюбленої солодощі, але і на знак зміцнення дружніх уз народів світу, то його проведення стало важливою подією в культурному і громадському житті різних країн.

Щороку свято присвячується певній темі. У 2014-му він отримав назву - «Парад Планет», адже кожна людина, кожна організація, кожна країна - як окрема планета, унікальна у своєму роді, тому дана тема дозволить всім учасникам свята продемонструвати світу свої таланти і поділитися своїми добрими почуттями. Взяти участь у святі може будь-хто, незалежно від кулінарних здібностей, віку, країни проживання та інших факторів.

У рамках свята торт можна не тільки спекти, але намалювати, зліпити, зв'язати, створити з будь-яких матеріалів, які попадуться під руку.

Серед найпопулярніших заходів - це виставки найбільш незвичайних тортів на тему цього Дня, ярмарок кулінарів, аукціон авторських арт-фартухів, змагання кондитерів, музично-кондитерське шоу, урочистий Парад Тортів, майстер-класи для дітей і дорослих з виготовлення та прикрашання тортів, різні флешмоби.

Джерело

Все буде Україна