«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

22 квітня – святого Євпсихія, особливий день, коли джерельна вода вважається цілющою. В цей день просять про здоров’я і навіть долю близьких людей

22 квітня – святого Євпсихія, особливий день, коли джерельна вода вважається цілющою. В цей день просять про здоров’я і навіть долю близьких людей. Прикмети на 22 квітня: що треба і що категорично не можна робити.

22 квітня православна церква згадує святого Євпсихія, в народі цей день називають Вадим – Відімкни Джерела, в язичництві – Лельник.

Святий мученик Євпсихій народився в Кесарії Каппадокійській. В одному Синаксарі він називається сином сенатора Діонісія.

Під час гoніння на християн від Адріана він був сxоплений і підданий тоpтурам. Після побoїв його кuнули до в’язнuці, де він був зцiлений від pан ангелом.

Коли мyченика відпустили на свободу, він роздав все своє майно бідним, причому деяку частину віддав і своїм воpогам, які донесли на нього і зpадили на мyки. При зміні нового правителя святий Євпсихій був знову схоплений. Його пoвiсили, тiло піддали тоpтурам зaлізом, а потім yсікли гoлову мечем.

Цей день особливим чином був присвячений джерелам.

Пише - ukrainians.today

22 квітня не можна залишати без уваги джерела води; древні слов’яни ходили до водойм. В цей день набирали джерельну воду, яка вважалася цілющою.

В цей день просили про здоров’я і навіть долю близьких людей. Для цього по дорозі до водойми потрібно було зберігати повне мовчання – не можна було навіть привітатися зі знайомими.

Прикмети про погоду

Якщо 22 квітня зацвіла кульбаба – це вірна ознака того, що весна все-таки прийшла.

Якщо погода вітряна, та ще й весь день видався дощовим – рік обіцяє бути врожайним.

Якщо погоду 22 квітня не можна назвати хорошою, значить, літо може бути сухим.

Все буде Україна