«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

25 травня 2018 - Європейський день сусідів

У сучасному житті дуже багато залежить від того, які люди нас оточують на роботі, вдома, у дворі, на відпочинку і т.д.

Остання п'ятниця травня — це привід сходити в гості до сусідів, оскільки це Європейський день сусідів. У сучасному житті дуже багато залежить від того, які люди нас оточують на роботі, вдома, у дворі, на відпочинку і т.д. Тому важливо вміти налагоджувати контакт з усіма сусідами, починаючи з сусідів по шкільній парті і закінчуючи сусідами по будинку.Пише beyond.ua

Автором ідеї щодо дня сусідів став француз А. Періфан. Він і зараз координує заходи, присвячені цьому святу, будучи головою Європейської федерації місцевого єднання.

В наші дні це свято формально об'єднує 1200 великих організацій, які функціонують в 30 країнах світу. Учасники цих організацій виступають за духовне зближення з усіма, хто може по праву називатися нашими сусідами. Психологи довели, що сучасна людина стає все більш відособленою, егоїстичною і відчуженою. І ця тенденція набуває жахливих масштабів. Тому завданням цього свята можна назвати побутове єднання сусідів, яке проявляється на рівні посмішки, доброго побажання, взаємодопомоги, частування ... Все це робить людей ближчими один до одного і сприяє зміцненню суспільства в цілому.

Все буде Україна