«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

26 липня - День Ангела Маркіяна

Значення імені Маркіян

"Присвячений Марсу", "той, хто належить Марсу"

Походження імені Маркіян

Ім’я Маркіян походить від латинського імені Marcin або Martianus, що означає "той, хто належить Марсу", "присвячений Марсу" Маркіян є одним з декількох імен, які присвячені культу римського бога Марса, до них належать також імена Марко та Мартін.

Характеристика імені Маркіян

Дитина, яку звуть Маркіян, відрізняється спокійним та поступливим характером. Він вміє поводитися у суспільстві, бо зазвичай отримує гарне виховання і знає що таке етикет.

Хлопця не можна назвати легким на підйом: він терплячий, розважливий та деколи надмірно повільний. А ще він упертий, хоча разом з тим дуже дружелюбний. Знаючи це, можна зробити висновок, що значення імені Маркіян для хлопчика – це ні що інше як «поміркований упертюх».

Маркіяну подобаються ефектні, розумні та ніжні дівчата. В любовних стосунках хлопець виявляє себе як палкий романтик, він вміє красиво залицятися, залишаючись при цьому справжнім «самцем». Прекрасну половину людства дуже приваблює таке поєднання, а це означає, що цей чоловік рідко страждає на самотність.

Але, незважаючи на свою чоловічу перевагу, йому не подобаються «порожні» дівчата. Його ідеал – красива та розумна жінка, яка вміє подати себе тільки з кращого боку, вміло замаскувавши недоліки під маскою гідності.

Володар цього імені справжній сім'янин. Одружившись одного разу, він навряд чи зважиться на розлучення. З дружиною він дуже ніжний та уважний, обдаровує подарунками та квітами, обсипає компліментами. Ще він дуже любить бавитися з дітьми: грати з ними, виховувати, навчати. Він прагне дати своїм дітям все найкраще: освіту, дозвілля, захоплення.

Також уважно Маркіян ставиться до батьків: тих, хто живе з ним в одному місті, дуже часто відвідує, які проживають далеко – намагається відвідати кілька разів на рік, а часом запрошує жити до себе. Жінці, чиїм чоловіком стає Маркіян, можна лише заздрити, бо шлюб з цією людиною означає міцний та непорушний союз.

Чоловік, якого звуть Маркіян, може домогтися успіхів практично у будь-якій сфері діяльності. Найбільше йому пасують професії, пов'язані з технікою та інженерією. Він стане хорошим програмістом, водієм, інженером-конструктором. Також у нього є всі шанси стати чудовим спортсменом. Всі ці якості свідчать про лідерство, а це означає, що він легко може стати керівником.

Колеги люблять і поважають Маркіяна, ставляться до нього з довірою, визнають його авторитет. Керівництво також не обходить його стороною, приділяючи належну увагу, бо до роботи ця людина ставиться відповідально і сумлінно.

Вивчивши характеристику імені Маркіян, можна помітити, що часом воно наділяє свого хазяїна таким характером, як «річ у собі». Це може здатися тільки на перший погляд і лише тим людям, хто вперше з ним зіткнувся.

Через те, що ця людина більшою мірою теоретик, ніж практик, Маркіян любить все вивчати, пізнавати та надавати значення найдрібнішим деталям предмета, який вивчається, тому багатьом здається, що він занадто йде в себе.

Відомі особистості: Маркіян Шашкевич — західноукраїнський (галицький) письменник, поет, духовний просвітитель, натхненник національного пробудження Галичини.

Маркіян Мальський — український науковець і дипломат.

Маркіян Камиш — український письменник, сталкер, дослідник Чорнобильської зони.

Маркіян Лубківський — український дипломат.

Маркіян Тарасюк — канадський актор з українським корінням.

Все буде Україна