«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

27 червня - День ангела Володимира

Що означає ім'я Володимир

Ім’я Володимир — це слов’янське ім’я. Воно складається з двох частин: «влад» (володіти) і «світ» — виходить «володіє світом». Іноді переводять також і як «знатний володар». Спочатку ім’я Володимир було язичницьким ім’ям. Але після Хрещення Русі ім’я хрестителя — князя Володимира Святого — було канонізовано, хоча поширеність отримало лише з другої половини XIX століття. 

У Україні рівноапостольний князь Володимир вважається небесним покровителем внутрішніх військ МВС, а в католицьких країнах — заступником багатодітних родин та вбивць, що розкаялися.

Імені Володимир відповідає парне жіноче ім’я - Володимира. Воно дуже рідкісне, вживається лише в Польщі, Чехії, Болгарії, Сербії та  Україні.

Прозові вітання на день Володимира 

В день ангела Володимира хочемо побажати тобі його захисту і любові. Щоб ти завжди відчував його присутність і допомогу. Нехай вказує тобі вірний шлях і відводить від тебе неприємності. Нехай він захистить твоє життя від злих, заздрісних людей. І молиться за твоє благополуччя перед Господом.

***

Бажаю тобі, Володимире, стрімко йти до своєї мети, з легкістю долаючи перепони долі, тримаючи за руку вірну супутницю, і озиратися назад, тільки для того, щоб побачити ангела-хранителя, який невідступно слідує за тобою і твоїми близькими по життєвому шляху.

***

Дорогий Володю, з другим днем народження! Ми захоплюємося твоїми успіхами, любимо за поступливий і життєлюбний характер. Нехай кожна мить наближає до мрій і амбітним цілей. Бажаємо, щоб частіше на життєвій дорозі зустрічалися світлі мудрі люди – такі як ти!

Все буде Україна