«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

28 жовтня – День бабусі і дідуся.

28 жовтня – в Україні відзначають День бабусь і дідусів. Свято це з’явилося відносно нещодавно – у 2009 році. А святкувати його запропонувало голландське Квіткове бюро. Ідея полягала у тому, щоб у цей день онуки дарували своїм бабусям і дідусям горщики з живими квітами.

Це символізувало міцний зв’язок між поколіннями – між корінням (бабусями і дідусями) і молодими паростками (онуками та правнуками).

Цей день відзначають більш ніж в 30 країнах світу. Але у Польщі свято людей похилого віку розтягується на два дні – 21 грудня вшановуються бабусі, а наступного дня вітають дідусів.

У Туреччині святкується справжній Міжнародний день бабусь і дідусів, який припадає на 8 лютого. Франція згадує про привітання для бабусь і дідусів на початку весни, а Італія – ​​в середині осені.

Цікаво, що навіть у древніх слов’ян проводилося свято під назвою Осінні Діди, і святкувалося воно наприкінці жовтня.

У день бабусь і дідусів потрібно дарувати своїм рідним кімнатні квіти в горщиках. Дедалі частіше їх намагаються обирати не випадково, а враховувати те, що символізує рослина. Наприклад, гібіскус купують, коли хочуть побажати довголіття, а от герань є символом фінансового благополуччя і стабільності.

Також у святковий день прийнято збиратися всією сім’єю, переглядати разом з бабусями і дідусями старі альбоми і згадувати минуле. У такий спосіб ви зробите своїх рідних трішки щасливішими.

До речі, згідно з інформацією ООН, найкраще зустрічають старість пенсіонери Панами. Адже у цій країні люди похилого віку мають доступне житло, низькі податки, знижку у 25% на авіаквитки і рахунки. Після неї йдуть такі країни, як Коста-Ріка, Мексика, Еквадор і Малайзія.

день бабусь і дідусів

З Днем бабусі 1 березня - яскраві листівки, привітання у віршах і прозі -  новини України - Апостроф

Все буде Україна