«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

4 РОКИ АГРЕСІЇ РФ ДО УКРАЇНИ: ЯК СИТУАЦІЮ НА ДОНБАСІ СПРИЙМАЮТЬ В ЄВРОПІ – КУЛЕБА

Люди не знають стан новин, але вони знають, що Росія напала на Україну, сказав дипломат

постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба розповів, як нині в Європі сприймають війну в Україні та чи діє там російська пропаганда.

"Ніхто не скасовував закони психології. І один з цих законів стверджує, що людина звикає до всього. В тому числі до війни, особливо коли вона втягується в рутинний характер і триває протягом певного часу. В західних медіа, у західній свідомості тема війни вона на такому рівні, як в Україні, – коли ми кожного дня дізнаємося, де був обстріл, чи були поранені, – не присутня, але надзвичайно важливе інше, що з ким би я не розмовляв, наприклад, у Франції, де я представляю Україну в Раді Європи, так, люди не знають стан новин, але всі лоди знають, що Росія напала на Україну і що ситуація досі залишається неврегульованою. І це фундаментальний маркер, який в голові у людей зафіксований про те, що війна є і джерелом цієї війни є Російська Федерація".

Кулеба уточнив, що це він говорить про думки серед політиків, які представляють свої країни у Раді Європи, французів – мешканців Страсбурга і працівників мерії. "Тобто у людей розуміння того, що відбувається, воно є. І це дуже важливо, тому що Росія докладала шалених зусиль для того, щоб шаблон про те, що Росія напала на Україну, не сформувався", – підкреслив Кулеба.

Дипломат також сказав, яка мета дипломатичної наради, яка 27-28 серпня відбувається у Києві. З його слів, це можливість всім представникам України у світі "звірити годинники" перед виборами в Європарламенті й Україні. Кулеба сказав, що вже зараз зрозуміло, що Росія буде активно втручатися в українські вибори:

"Чесно скажу, маніпулювати цими виборами, вона намагатиметься. І я отримав достатньо інформації, що я зроби для себе висновок про те, що завдання стоїть дуже чітке – скористатися виборами, аби привести до влади лояльних Росії політиків і це фундаментальна загроза нашій національній безпеці"

Джерело

Все буде Україна