«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

41 місце у рейтингу: Українці можуть подорожувати без віз у 128 країн світу

Паспорт громадянина України дає змогу відвідувати без віз 128 країн світу. За четвертий квартал 2018 року держава розташувалася на 41 місці в Індексі паспортів.

Автором міжнародного рейтингу країн за рівнем свободи пересування є компанія Henley & Partners, пише gazeta.ua. Як зазначають аналітики компанії, Україна за останні три місяці опустилася в рейтингу з 38 на 41 місце, але це сталося лише за рахунок руху інших країн. Громадяни України, як і раніше можуть відвідувати без візи рекордні для країни 128 держав, тоді як ще на початку 2018-го українці могли подорожувати без віз у 114 країн світу.

Наймобільнішим визнано паспорт Японії: громадяни цієї країни можуть вільно відвідувати 190 країн світу. Це рекордний показник за весь час існування Індексу. Три місяці тому Японія ділила перше місце з Сінгапуром, але японці отримали безвізовий доступ до М’янми, залишивши Сінгапур на другому місці (189 країн з безвізовим відвідуванням). Німеччина, яка ще нещодавно була стабільним лідером Індексу, посіла третє місце (188 «безвізових» країн). Такий же показник у Південної Кореї та Франції. Четверте місце розділили Данія, Італія, Іспанія, Фінляндія, Швеція.

Росія займає 47 місце в Індексі з безвізовим доступом до 119 країн світу, республіка Молдова – 46 місце (122 країни), Республіка Білорусь – 68 (77 країн).

Паспорти Мальти і Кіпру продовжують покращувати свої показники. За три місяці Мальта наздогнала в рейтингу Грецію і Австралію, які розділили сьоме місце. Громадяни Мальти можуть відвідувати без візи 183 країни світу, тоді як три місяці тому цей перелік складався з 182 країн, а на початку року – 169 країн. Така ж позитивна динаміка у Кіпру: 173 країни в четвертому кварталі, 171 – у третьому, 159 країн на початку 2018 року. В обох країнах діють популярні програми отримання громадянства через інвестиції.

Індекс паспортів компанії Henley & Partners, раніше відомий як індекс візових обмежень (перейменований в 2018 році), являє собою міжнародний рейтинг країн за рівнем свободи пересування, яку вони надають своїм громадянам. Індекс видається з 2006 року у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу в світі базу туристичної інформації.

Джерело

Все буде Україна