«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«5 канал» повідомив новину про прорив російських бойових вертольотів: військовий пояснив ситуацію

Караул, російські вертольоти по головам ходять! Приблизно так сьогодні «5 канал» подав новину з району ООС. Потягнуло зрадонькою…

Поясню, що ж насправді там відбувається. Позиція, з якої подавався репортаж, знаходиться неподалік села Сизе. Зовсім поряд українсько-російський кордон. Наші дійсно періодично фіксують прольоти авіації противника вздовж кордону. Але, справа в тому, що там у нас така система ППО, що пташки літати бояться. І кожний російський апарат, ще коли підлітає до нашого кордону, вже на прицілі ППОшників. Викрити нашу систему ППО для противника заманливо, але лячно. Тому й намагаються іноді обережно, на півкроку, заступити за лінію і зразу швиденько чухнути за поребрик. Бо якщо затриматися – цілком можна брякнутися на землю і, якщо дуже пощастить, ще почути «Слава Україні!». Так що ніхто тут в нашому небі не хазяйнує.

Особливих претензій до поважних журналістів «5-го» у мене немає. Вони подали те, що почули від наших піхотинців. Але коментарик від того, хто в темі, був би в сюжеті дуже не зайвий. Щоб потім зрадофільські ресурси не збуджувалися.

Так що видихаємо, заспокоюємося і займаємося своїми справами. Якщо у когось не полита герань на вікні – полийте. У нас є безліч інших проблем, на які зараз варто звертати увагу.

Роман Туровець

Джерело

Все буде Україна