«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

5 корисних речовин, яких найчастіше не вистачає нашому організму, і звідки їх отримати

Через сучасний ритм життя, стреси і незбалансоване харчування ми часто відчуваємо дефіцит життєво важливих мікроелементів.

А вони необхідні для правильного функціонування організму.

Ми зібрали для вас список вітамінів, яких людям не вистачає найчастіше, і підібрали продукти, які допоможуть покрити їх нестачу

Сьогодні Тутка розповість вам, для чого потрібні певні вітаміни і до яких наслідків може привести їх нестача.

1. Основні причини нестачі калію дуже прості: незбалансоване харчування, постійне вживання в їжу напівфабрикатів, схильність до стресів.

Рекомендована добова норма: 3-5 г Звідки отримати: в 100 г печеної картоплі міститься 0,5 г калію, в 100 г кураги – 1,1 г , а в 100 г шпинату – близько 0,5 г .

2. Причини нестачі грубих харчових волокон, або клітковини, зовсім не дивні: всі ми щодня кудись поспішаємо, часто перекушуємо на ходу і невідомо чим. І наші перекуси – це найчастіше прості, а не складні вуглеводи, крім цього, ми вживаємо дуже багато їжі, в складі якої велика кількість білого борошна і цукру. Але в той же час необхідно бути обережними з вживанням клітковини, адже перевищення норми може стати причиною здуття живота. Рекомендована добова норма: від 21 до 38 гр. Звідки отримати: в 100 г квасолі міститься приблизно 25 г клітковини, в 100 г малини – 7 г, в кіноа – 5 г.

3. Причини нестачі кальцію: незбалансоване харчування і велика кількість споживаного кофеїну, який вимиває кальцій з організму. Рекомендована добова норма: від 1 до 1,2 г. Звідки отримати: в 100 г броколі міститься 0,5 г кальцію, в маці – 1,4 г, в мигдалі – 0,2 г.

4. Причини нестачі вітаміну D досить прості: це недостатня кількість сонця, незбалансоване харчування і стреси. Рекомендована добова норма: від 10 до 20 мкг. Звідки отримати: в 100 г лосося міститься 9 мкг вітаміну D, в 100 г консервованого тунця – 5,9 мкг.

5. Дуже часто причиною нестачі заліза стає харчування, адже наш організм не може самостійно синтезувати цей елемент, а отримує його тільки з їжі. Крім того, щодня ми втрачаємо цей елемент в процесі спорожнення кишківника, а жінки ще й через щомісячну втрату крові під час менструації. Рекомендована добова норма: 18 мг для жінок і 8 мг для чоловіків. Звідки отримати: на 100 г устриць припадає 7 мг заліза, в 100 г яловичини міститься 2,6 мг, в 100 г курячої печінки – 17 мг.

Все буде Україна