«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

5 ознак того, що ваш біль у колінах потребує консультації лікаря

На захворювання колін вказують кілька ознак.

Час від часу коліна болять у всіх, навіть у зовсім юних людей. Порушення гормонального балансу, підвищене навантаження, неправильно підібране взуття — причини можуть бути не пов'язаними із захворюваннями суглобів і їх легко скоригувати. Але якщо ви помічаєте у себе якісь з цих симптомів, вам варто звернутися до лікаря.

Скрип і скрегіт

Якщо виконуючи рухи, ви і оточуючі люди чуєте скрип, скреготіння та інші подібні звуки, які видають ваші коліна, час турбуватися. Подібні звуки можуть бути ознакою того, що головки суглоба не захищені спеціальною рідиною і труться одна об одну — з часом це може призвести до зносу суглоба та серйозного його пошкодження.

Поступове наростання болю

За наявності травми коліна або суглоба біль може бути різким і сильним, а от за наявності артриту він посилюється поступово. Спочатку ви можете відчувати його лише вранці або відразу після пробудження, але з часом напади можуть стати більш частими і тривалими. Не чекайте, звертайтеся до лікаря і починайте щось робити.

Посилення болю під час активності

Попри те, що за наявності артриту біль може посилюватися під час руху, лікарі радять не обмежувати рух: навпаки, м'яке навантаження, таке як плавання або ходьба, можуть допомогти розробити суглоб, поліпшивши циркуляцію суглобової рідини і зменшивши запалення. Тому зверніться до лікаря, якщо відчуваєте біль під час навантаження, але не припиняйте рух.

Набряклі або деформовані коліна

За наявності запального процесу в області суглоба може сформуватися невелика набряклість — через запалення або скупчення рідини. Зазвичай, набряклість не дуже велика, але зазвичай достатнього розміру, щоб її можна було помітити. Звертайте увагу на будь-які зміни розміру або форми ваших колін і обов'язково звертайтесь до лікаря за перших ознак їх деформування.

Біль під час вологої погоди

Артрит дійсно може бути своєрідним барометром: близько 70 % пацієнтів з артритом, які брали участь у тематичному дослідженні, відзначили, що відчували посилення больових відчуттів під час сирої і дощової погоди. Дослідники поки не визначили зв'язок між цими явищами, але підтверджують: біль у колінах, який посилюється напередодні або під час дощу, може бути симптомом артриту, що розвивається.

Все буде Україна