«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

7 правил, які необхідно знати при авіаперельотах

Перший раз летите на літаку або є постійним клієнтом авіакомпаній — ці прості правила авіаперельотів допоможуть зробити вашу подорож більш комфортною.

1. Нічні перельоти

Вночі пасажирів в літаку менше і майже не зустрінеш мандрівників з маленькими дітьми. Так що переліт буде тихим і спокійним. Нічні рейси рідко затримуються, а через невелику кількість пасажирів — вам не доведеться довго стояти в чергах. До того ж, більшість буревіїв відбувається до обіду, так що вночі ви не ризикуєте потрапити в зону турбулентності.

2. Перельоти з пересадкою

Перельоти з пересадкою часто коштують дешевше, ніж прямі рейси. А підібравши пересадку довше ніж 8 годин, ви можете включити ще одне місто в свою подорож і погуляти під час очікування. Чимало авіакомпаній під час тривалих пересадок надають пасажирам безкоштовний хороший номер в готелі і екскурсію по місту. Але часто ті, у кого є така можливість, не користуються нею, тому що не знають про такі правила.

3. Я забув маленьку, але важливу деталь подорожі, наприклад, навушники або зарядку до телефону? Підійдіть в бюро знахідок: якщо хтось забув ці речі в аеропорті і не забрав протягом трьох місяців — їх можуть віддати вам безкоштовно.

Як правильно вибрати місце в літаку:

4. У ніс літака частіше сідають з маленькими дітьми і колясками, це може перешкодити комфортному перельоту. Але з іншого боку — звідси починають розносити напої і їжу і у вас буде можливість першим вибрати собі обід.

5. У хвості літака постійно збирається черга до туалету, а поки до вас дійде рознощик з їжею — вибір страв буде дуже мізерним і доведеться брати що залишилося. Але з іншого боку — це найбезпечніша частина літаку, в хвості сідає найменше людей, так що ви зможете вибрати місце і спокійно поставити речі.

6. Місце в салоні біля крил літака дозволяє уникнути незручностей, відстань між кріслами там трохи більша і біля крил літак найменше трясе. Так що найвигідніше сідати по центру салону.

Якщо ж ви літаєте часто:

7. Заведіть карту накопичення авіамиль і беріть участь в різних опитуваннях. Багато авіакомпаній, за бонуси, накопичені на карту при перельотах, дають можливість оплатити готель, транспорт, купувати квитки зі знижкою і безкоштовно вибирати місця вищого класу. Завзятим мандрівникам навіть надсилають фірмові подарунки.

Джерело

Все буде Україна