«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

7 справ, які потрібно зробити до Нового року

Коли до свята залишаються лічені дні, ми згадуємо, що залишилася гора незавершених справ. Про деякі речі ми згадуємо вже в наступному році і докоряємо собі за те, що не зробили вчасно. Встигніть все до Нового року - список важливих справ у цьому допоможе.

 1. Позбутися непотрібних речей, очистити простір

Навести порядок перед святом - тільки півсправи. Потрібно встигнути до Нового року позбутися від старих, непотрібних, обридлих речей. Влаштуйте ревізію в шафах, на антресолях, в коморі, на балконі, в гаражі. Без докорів сумління викидайте речі, якими не користувалися більше півроку.

 Якщо викинути предмет шкода, а використовувати за призначенням ви не збираєтеся, є 3 варіанти:

старий одяг і начиння віддайте в пункт соціальної допомоги малозабезпеченим. Якщо одяг у дуже гарному стані - його можна запропонувати комусь із родичів чи знайомих або продати;

дитячі іграшки передайте в місцевий інтернат;

з непотрібних комп'ютерних дисків, зламаних канцтоварів та іншого мотлоху змайструйте прикраси на ялинку.

Прибирання стосується і нашого віртуального життєвого простору: все наше життя сьогодні поміщається в одному смартфоні. Перед святом наведіть порядок і в ньому. Видаліть номери, які точно ніколи не знадобляться, зітріть повідомлення, які накопичилися, позбудьтеся від фотографій, які навіюють не зовсім приємні спогади. Перегляньте електронну пошту і видаліть старі непотрібні листи.

 2. Роздати борги

Головне, що потрібно встигнути до Нового року - роздати борги. Хоч перед святами і так належить безліч розтрат, крокувати в Новий рік із боргами - погана ідея. Віддайте гроші близьким і знайомим, кому заборгували, спробуйте погасити кредит, якщо сума вам під силу. Навіть маленькі заборгованості псують нам настрій - занесіть дві гривні в ларьок, поверніть сусідці склянку борошна. Якщо обіцяли щось зробити - зробіть, нематеріальний борг - теж борг. 

 3. Вирішити конфлікти і завершити важкі відносини

Щиро вибачте тих, хто образив вас у році, що минає. Вас покине тягар образ, що дозволить інакше поглянути на життя і дасть сили для нового успіху. Якщо самі образили когось, під Новий рік проясніть ситуацію і вибачіться. Легше стане не тільки скривдженій людині, але і вам.

 У список того, що слід залишити в старому році, входить і ненависна робота. Якщо ви давно подумували піти, писали заяви і ховали їх у ящик столу, настав момент нарешті зважитися. По-перше, в новий рік ви ввійдете абсолютно вільними і відкритими до нових пропозицій. По-друге, святкові канікули точно пройдуть без дзвінків від начальника і переповненої поштової скриньки.


Розірвати хворобливі стосунки самостійно зважитися буває складно, тому зверніться за допомогою до психолога. Він налаштує вас правильним чином, і розставання виявиться не таким болісним, ніж самі відносини. Тим більше, що в такі моменти завжди поруч друзі і близькі.

4. Купити подарунки близьким

Що треба встигнути до Нового року в будь-якому випадку - так це запастися подарунками. До вибору подарунка підходите індивідуально, не використовуйте шаблонні варіанти. Членам сім'ї та друзям вибрати подарунки нескладно - ви напевно знаєте їх переваги і здогадуєтеся про бажання. Немає нічого страшного в тому, щоб з'ясувати, який подарунок хоче знайомий.

 Вибираючи подарунок подрузі, порадьтеся з її чоловіком або батьками - вони можуть знати те, чого не знаєте ви.

 Виділіть на подарунок суму і придбайте кілька невеликих подарунків замість одного. Більше подарунків - більше шансів вгадати хоча б з одним. Для багатьох одержувачів кілька радостей краще, ніж одна. Навіть якщо радості невеликі.

5. Підвести підсумки року

Потрібно встигнути до Нового року написати докладний звіт - чим ви займалися весь рік, куди їздили, з ким познайомилися, які справи завершили, а які - почали.


Привітайте себе з вдалим закінченням чергового життєвого етапу і зробіть подарунок. На що не наважувалися цілий рік, шкодували часу або грошей - настав час це виконати. Побалуйте себе салонною процедурою, новим телефоном, нарядним одягом або смачним обідом в ресторані.

 6. Скласти плани на наступний рік

Встигніть до Нового року скласти план, щоби впевнено вступити в новий етап. Почніть з того, що не встигли або не змогли зробити в цьому році. Вкажіть різні аспекти:

розширити бізнес;

проводити більше часу з коханою людиною, дітьми, друзями;

відмінно закінчити навчальний рік;

завести собаку;

кинути палити;

стати терпиміше;

бігати вранці.


Подібна установка допоможе досягти бажаних цілей і не забути важливе.

7. Прикрасити житло до свята

Навіть якщо планується зустріч Нового року не вдома, обов'язково прикрасьте житло. Нарядіть ялинку, розвісьте гірлянди, приклейте сніжинки на вікна, а вазочки в серванті наповніть цукерками. Святковий настрій зобов'язаний вас відвідати і залишитися до кінця новорічних канікул!

Джерело

Все буде Україна