«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

7 засобів від високого тиску, серцевих болей та варикозного розширення вен

Майже кожну людину турбують холодні кінцівки та їх оніміння. Якщо таке стається з вами щодня, вам терміново необхідна допомога: якщо кров погано циркулює, то це позначиться на роботі нирок, спричинить варикоз та інші захворювання

7. Заведіть домашнього улюбленця

Ризик серцевих хвороб знижується, якщо ви стаєте власниками домашніх тварин, особливо собак. Прихильність до чотирилапих друзів зменшує частоту серцевих скорочень, коли ви знаходитесь поруч із ними – стрес зникає. Більше того, мати собаку – це означає постійні прогулянки на свіжому повітрі. Кардіовправи, такі як ходьба, покращують роботу серця і кровоносних судин.

6. Вживайте вино замість пива

Медичне дослідження, проведене у 2015-му році, визначило, що споживання вина позитивно впливає на здоров’я серця. У порівнянні з іншими алкогольними напоями, вино – найкраще із них, адже у своєму складі містить антиоксиданти.Однак визначте свою допустиму норму: склянка на день – для жінок, дві – для чоловіків.

5. Споживайте пряну їжу

Каєнський та червоний види перцю розширюють кровоносні судини та покращують кровотік. Вони допомагають для кращої діяльності серцево-судинної системи та внормовують кров’яний тиск, а ще зігрівають ноги та руки (холодні кінцівки – ознака недостатньої циркуляції крові).

Порада: якщо каєнський перець загострий для вас, вживайте з ним цибулю або часник. Часник розслаблює судини, підвищує вміст у них гідроген сульфіту, а останній, в свою чергу, покращує циркуляцію крові. Цибуля ж має в собі великий вміст антиоксидантів, що попереджує утворення тромбів.

4. Носіть правильний одяг

Лікарі радять не носити надто тісного одягу впродовж тривалого періоду часу. Тісні штани і джинси скінні утруднюють циркуляцію крові й можуть посприяти варикозу вен. Легкі, невагомі речі сприяють нормальному руху крові в організмі.

3. Споживайте продукти, багаті фолієвою кислотою

Однією із найважливіших переваг харчування продуктами з фолієвою кислотою є відновлення і ріст клітин. Фолієва кислота бере участь в утворенні червоних кров’яних тілець і попереджує анемію, а її брак може призвести до формування тромбів.

Джерела фолієвої кислоти:

  • Зелені листяні овочі (шпинат, турнепс, салат)
  • Броколі та авокадо
  • Цитрусові (апельсини, грейпфрути), папая, банани, полуниця
  • Боби, горох і сочевиця
  • Насіння і зерна (соняшника, мигдалю), волоський горіх
  • Цвітна капуста, буряки, кукурудза і морква

2. Піднімайте ноги

Піднімання ніг вище за рівень серця одразу позитивно впливає на кровообіг, знімає тиск із ніг та вен. Та ще й допомагає розслабитися.

Порада: Підійміть ноги, порухайте пальчиками, покрутіть стопами. 20 хвилин на день регулярно повторюйте такі процедури – і кровотік покращиться.

1. Підіть на масаж

Гарний масаж покращує місцеву циркуляцію крові та стимулює кровотік у м’яких тканинах. Численні дослідження довели, що він стимулює периферичну систему.Тверді й пом’якшувальні рухи в напрямку до серця розганяють лімфу та сприяють венозному кровотоку.

Порада: для масажу використовуйте олію мигдалю, кокосу чи оливкову олію, а якщо робите масаж самі собі – скористайтеся м’яким валиком. Розмістіть його на підлозі та вперед.

А як часто ви відчуваєте холод і оніміння в кінцівках? Як ви рятуєтесь від таких відчуттів?

За матеріалами

Все буде Україна