«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

70-річна жінка власноруч вичистила 52 пляжі, щоб “врятувати світ для своїх внуків”

Пет Сміт – 70-річна підприємниця, яка присвятила весь 2018 рік прибирання на 52 пляжах заради своїх онуків і дітей

Пет Сміт очистила 52 пляжі в 2018 році: по одному на кожен тиждень в році. Ця вражаюча жінка також пристрасний еколог, який вирішив покінчити з пластиковим забрудненням у своїй місцевості.

У 2017 році Пет Сміт заснувала самодостатню компанію з охорони навколишнього середовища під назвою Last Straw Cornwall, яка прагне боротися із забрудненням в місті Корнуолл в Британії.


Компанія Пет Сміт незабаром привернула інших підприємців, добровольців і ентузіастів-екологів для формування групи, яка зміцнюється з кожним днем.


«Я заснувала « Last Straw Cornwall », щоб підвищити обізнаність про катастрофічні збитки, яких ми наносимо нашим океанам. Я відчуваю відповідальність перед моїми дітьми і моїми внуками. Я повинна щось з цим зробити».


І вона стримала своє слово. У 2018 році Пет вирішила стати прикладом для багатьох і почати щотижня прибирати пляжі Британії.

Тому вона невтомно подорожувала по всіх берегах своєї країни, чистячи пляжі від кілограмів пластику і відходів.


У той же час Пет писала про це в блозі, який вона публікувала щотижня на своїй сторінці.


“З ями вибратися буде не так-то просто”: Пророцтво Хаяла Алекперова для України починає здійснюватись
У ньому ми також можемо побачити, як багато добровольців приєдналися до боротьби цієї неймовірної жінки.


«Було так прикро двічі прибирати на одному і тому ж пляжі. Прибравши його один раз, на наступному тижні я виявила, що його знову перетворили на звалище! »- писала Пет на своїй 11-му тижні прибирання.

На даний момент Final Straw Cornwall вдалося приєднатися до 285 місцевих, національних та міжнародних компаній для знищення 85 тонн пластику, які викидаються щороку в Великобританії.


Тільки уявіть: пластиковій соломинці потрібно 200 років для розкладання. Вони вбuвають 100 тисяч морських тварин щороку.

Хотілося б, щоб у всіх нас була енергія Пет Сміт і сміливість взяти в свої руки чистоту наших вулиць, морів і пляжів. Пише- bbc-ccnn.com

Все буде Україна