«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

75 ТИСЯЧ ЗА 5 ДНІВ НАРАХУВАВ СОБІ ГОЛОВНИЙ ЛІКАР. В ТОЙ ЖЕ ЧАС БІЛЬШІСТЬ КОЛЕКТИВУ У ВИМУШЕНІЙ ВІДПУСТЦІ ЧЕРЕЗ НЕСТАЧУ КОШТІВ?

75 ТИСЯЧ ЗА 5 ДНІВ НАРАХУВАВ СОБІ ГОЛОВНИЙ ЛІКАР. А БІЛЬШІСТЬ КОЛЕКТИВУ У ВИМУШЕНІЙ ВІДПУСТЦІ ЧЕРЕЗ НЕСТАЧУ КОШТІВ.
Таку зарплату отримав колишній головлікар «Чорнобильського диспансеру» перед звільненням? А ви кажете – «бідна» медицина. Медперсонал, може, і бідний, а про керівників – далі.

На адресу ГО «Антикорупційна спілка Вінниччини» надійшла копія відповіді на інформаційний запит щодо заробітної плати адміністрації диспансеру радіаційного захисту населення Вінницької облради. Цифри вказані за останні шість місяців. Так, поряд з зарплатою 2300 у секретаря та від 7 до 15 тисяч, як в який місяць, у заступників червоним прапорцем майорить 75 тисяч за червень у директора…

зарплата лікарів

Як повідомили співробітники диспансеру, з квітня усіх працівників відправили «на простій» через коронавірус. До сьогоднішнього дня на роботу не вивели майже 150 співробітників з 240. Причина — брак коштів на зарплати. Люди четвертий місяць отримують півтора – дві тисячі гривень.

Навіть у документі видно, що усій адміністрації, крім директора, врізали в півтора разу зарплату. У керівника ж оплата лише зростала.

«Колишній головний лікар у квітні підняв собі зарплату з 19000 до 29000, в березні, коли з середини місяця лікарня не працювала, він виплатив собі премію 125% — 27000 грн.» — повідомили нам його колеги

Усі цифри підтверджуються й у відповіді на інформаційний запит: лютий – 19 928 грн., березень – 45 954 грн., квітень і травень – по 29 528 грн.

Але найбільша сума за червень – 75 028 грн. Хоча 5 червня у директора Василя Даценка закінчився контракт. Чи не завелика оплата за 5 робочих днів навіть у такого кваліфікованого керівника, який з 2008 року очолював заклад? Це питання наш кореспондент хотіла поставити особисто Василю Григоровичу, але він не відповідав ні на телефонні дзвінки, ні на повідомлення. Тому редакція залишає за ним право на пояснення щодо нарахування собі зарплат та премій.

Все буде Україна