«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

''Агенти ФСБ в рясах'': у Раді запропонували радикальний спосіб чистки рядів УПЦ МП (відео)

Службі безпеки України необхідно надати право і можливість проводити перевірку майбутніх священнослужителів перед вступом їх у сан. Це стосується священиків, які представляють іноземні церкви.

Про це в ефірі ObozTV заявив народний депутат України Олег Барна (БПП). За його словами, відповідний законопроект був поданий у парламент ще півтора роки тому, але через мітинги УПЦ МП так і не був прийнятий.

"Зараз, під час війни, як ніколи актуально повністю убезпечитися від можливості впливу російської агентури на будь-які сфери діяльності нашої держави", – наголосив Барна.

Він вважає, що ті священики УПЦ МП, які не захочуть перейти в українську митрополію після остаточного формування автокефальної церкви, насправді є агентами ФСБ в рясах.

"А якщо перейдуть – то ні (не агенти.- Ред.). Тому що більшість священиків УПЦ МП хотіли перейти в Українську православну автокефальну церкву, але заявляли, що вона неканонічна. І тоді це було правдою. Тепер вселенський патріарх Варфоломій встановив, що канонізацію і незалежність української православної церкви 300 років тому забрали незаконно", – пояснив депутат.

Барна запевнив, що тепер, після отримання автокефалії, коли українська церква стала остаточно незалежною, ті священики, які дійсно служать Богу - зобов'язані перейти саме до неї.

Джерело

Все буде Україна