«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Арестович: Росія у війні проти України зазнала поразки на шести напрямках

Українські захисники продовжують успішно протистояти ворогові. Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що Росія у війні проти України зазнала поразки на шести напрямках із восьми.

Про це він розповів в інтерв’ю українській службі британської телерадіокомпанії ВВС. За словами Арестовича, навіть якщо посилатися на російські пропагандистські джерела, все одно простежується те, що у Кремлі все пішло не за планом.

"На другий день після початку кампанії вони просять нас про перемовини. Я непогано знаю воєнну історію і не можу пригадати випадку, коли агресор із переважаючими силами на другий день просить про перемовини. Це означає, що в першу ж добу все пішло не так", – пояснив він.

Радник голови ОПУ також нагадав, що 4 березня Рада Федерації зібралася на засідання, і головним питанням, за їхніми офіційними джерелами, стало оголошення загальної мобілізації.

"Десятий день війни, навіщо Росії знадобилася загальна мобілізація, якщо потужна "друга армія світу" все громить, і згідно з доповідями її власного міністерства оборони, "все йде за планом"?" – додав він.

При цьому, за словами Арестовича, російська влада не наважилася оголосити цю загальну мобілізацію, і це означає, що вони не контролюють загальний політичний стан у самій Російській Федерації.

"Вони пам'ятають 1917 рік, коли мобілізовані зняли батюшку-царя, тому що не хотіли на фронт. Вони бояться давати російському народу зброю", – пояснив він.

Окрім того, днями Міністерство оборони РФ заявило, що у них ніколи не було планів взяття великих українських міст.

"Ми, мовляв, із самого початку хотіли лише допомогти ОРДЛО, і зараз переносимо всі зусилля туди. І це справді так, бо з-під Херсона, з Київщини, з Харківщини зараз колони перекидаються на Схід. Тобто вони розписалися в своїй поразці. Тобто 4 березня, коли Рада Федерації відмовилася проводити мобілізацію, ми констатуємо їхню стратегічну поразку. А ця заява Міноборони – це констатація оперативної поразки. Було вісім напрямків, якими вони наступали, а зараз залишилися два з половиною. На шести, значить, поразка", – наголосив Арестович.

Нагадаємо, українські воїни продовжують успішно ліквідувати російських окупантів та їхню техніку. Станом на ранок 29 березня ворог втратив понад 17 тисяч вбитими та майже 600 танків.

Як повідомляв OBOZREVATEL, станом на 34-ту добу героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню мети наступальної операції противник не досяг. Окрім того, окупанти вивели деякі підрозділи з території Київщини та Чернігівщини.

Все буде Україна