«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Атмосферний букет: синоптики дали точний прогноз на тиждень

Погода вразить розмаїттям

Українські синоптики попереджають, що до кінця наступного тижня висока температура буде супроводжуватися сильними дощами та грозами. Детальний прогноз погоди на тиждень від Укргідрометцентру дізнайтеся з нашої статті.

У понеділок, 16 липня, дощі з грозами очікуються у всіх областях країни. Температура повітря залишиться такою ж, як і 15 липня.

У вівторок, 17 липня, українців буде заливати дощами, проте стане трохи тепліше: на заході вдень у середньому 21-23 градуси, в центрі і в північних областях – 24-27 градусів, у східних областях 27-29 градусів вище нуля, на півдні – від 28 до 30 градусів.

У середу, 18 липня триватимуть дощі та грози, температура повітря залишиться незмінною – до 23 градусів у західних областях і до 29-30 на сході і на півдні.

Народний прогноз погоди на тиждень в Україні

16 липня - день пам'яті благовірних князів Василя і Костянтина Ярославських. У цей день наші пращури спостерігали за комарами і мошкарою: якщо вони в'ються колами, хороша погода буде в найближчі семеро діб.

17 липня слов'яни відзначали день пам'яті святого князя Андрія Боголюбського. Колись на Русі дивились, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане. Цей день визначав погоду 11 серпня. Ще в народі на Андрія дивилися, як "грає місяць". Якщо його видно при сході, то здається перебігаючи з місця на місце, змінює свій колір і ховається в хмари. Така "гра" передує хорошому врожаю.

18 липня наші пращури вшановували пам'ять преподобного Афанасія Афонського. На Афанасія місяць продовжує грати, що передбачає хороший урожай. На свято народ стежив за хмарами: якщо на небі пливуть жовті, наче мед, хмари – на дощ.

Джерело

Все буде Україна