«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Багатомільярдні розкрадання в "Газпромі": заарештований другий родич сенатора-вбивці

Проти Руслана Арашукова вже порушили кримінальні справи за звинуваченнями в організації ОЗУ і шахрайстві

В рамках слідчих дій у справі про організацію в Карачаєво-Черкеській республіці РФ організованого злочинного угруповання і розкрадання природного газу у "Газпрому" правоохоронні органи затримали ще одного родича російського сенатора Рауфа Арашукова.

Як повідомили в Слідчому комітеті Росії, це Руслан Арашуков, щодо якої вже порушені кримінальні справи за звинуваченням в організації ОЗУ (ст. 210 КК РФ) і шахрайстві (ч.4 ст.159 КК РФ).

Відзначається, що затриманого ознайомили з постановою про порушення кримінальних справ, а також він погодився на проведення з ним слідчих дій.

Крім того, в Слідкомі РФ готуються затримати і інших "керівників підприємств газової галузі Північно-Кавказького федерального округу", а саме Гузера Хашукаєва, Миколу Романова та Ігоря Травінова, яким закидають ті ж звинувачення.

"Співучасники забезпечували укладання договорів на поставку на адресу підприємств газової галузі Північно-Кавказького федерального округу більшого обсягу газу, ніж було необхідно для потреб споживачів. Після цього вони викрадали газ, реалізовуючи його компаніям і фізичним особам за готівковий розрахунок. Ними створювалися умови для розкрадання газу, поставленого неіснуючим споживачам", – пояснили в СК РФ.

Нагадаємо, 30 січня безпосередньо під час пленарного засідання Ради Федерації РФ був затриманий сенатор Рауф Арашуков.

Як стало відомо пізніше, його звинувачують у вбивстві, участі в злочинному угрупованні та тиску на свідка.

Пізніше також був затриманий його батько Рауль Арашуков, якого звинуватили в створенні злочинного співтовариства з використанням службового становища (ч.3 ст.210 КК РФ) і шахрайстві (ч.4 ст.159). Загальна сума збитків, завдана державі внаслідок його дій, оцінюється в 30 млрд доларів Пише - Сьогодні

Все буде Україна