«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Балон на шматки, водій у реанімації: чим небезпечне газове обладнання

Газовий балон розірвало на шматки, а водій потрапив до реанімації. Так на Київщині завершилася звичайна заправка автомобіля на АЗС. Старенька вантажівка Газель була переобладнана для їзди на метані. На відміну від пропан-бутану, метан знаходиться в балонах не в рідкому, а в газоподібному стані й під великим тиском. У даному випадку один із балонів цього тиску не витримав.

Подібні техогляди метанового обладнання мають проводити щомісяця, кажуть фахівці. Крім того, комерційну техніку перед кожним виїздом обов’язково має оглянути механік. На жаль, багато хто цими правилами нехтує. Та з приватними легковими автомобілями ще складніше. Через законодавчі прогалини в Україні, на відміну від ЄС, за справністю їх газового обладнання ніхто не слідкує.

Та якщо на безпеці зекономити, витоки газу таки можливі. Сам бак у такому разі не вибухне. А от вивільнений газ може загорітися просто в багажнику. Ще одне слабке місце в авто на газу – шланги подачі пального. З часом вони зношуються. Тож аби уникнути трагедій, водіям радять не забувати про техогляд.

Вартість такої перевірки невисока – до 300 грн. Натомість невиправдане нехтування технікою безпеки та ризики від ймовірних аварій можуть коштувати здоров’я й навіть життя.

Джерело

Все буде Україна