«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Батько кричав, на його руках nомирав заkрuвавлений син: молоді хлопці траrічно заruнули на роботі

Прокуратурою Тернопільської області скеровано до суду клопотання про обрання запобіжного заходу підприємцю, що проводив монтажні роботи у м. Теребовля, і під час виконання робіт у якого загинули 2 людей.

Про це пише “20 хвилин”.

ПРОКУРОР ПРОСИВ ДОМАШНЬОГО АРЕШТУ

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури, обравши для підозрюваного арешт в нічну пору доби, замість цілодобового домашнього арешту, як значилось у клопотанні прокурора.

Про це повідомила речниця прокуратури області Леся Гурецька.

Нагадаємо, 20-річний Володимир Солтис із Плебанівки загинув 8 червня 2018 року на підприємстві “Колос-2” у Теребовлі під час виконання будівельно-монтажних робіт.

Хлопець працював різноробочим, проводив заміну даху на зерносушильній споруді у підприємства. Під час робіт на висоті він оступився з риштування і полетів донизу. А лист бляхи перерізав йому горло.

Син помер на руках у батька Романа, який також працював там. За 8 місяців до цього на цьому ж підприємстві загинув Андрій Михасик.

ТОДІ ВОЛОДЯ БУВ СВІДКОМ У СПРАВІ, АДЖЕ ВСЕ СТАЛОСЬ У НЬОГО НА ОЧАХ. ПРОЦЕСУАЛЬНЕ КЕРІВНИЦТВО У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ ЗА СТ. 272, 172 КК УКРАЇНИ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ПРОКУРАТУРА ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ, РОЗСЛІДУВАННЯ У ЯКОМУ ЗДІЙСНЮЮТЬ СЛІДЧІ ГУНП В ОБЛАСТІ, – ЗАЗНАЧИЛА ЛЕСЯ ГУРЕЦЬКА. – РОЗСЛІДУВАННЯ ТРИВАЄ.

Кілька років батьки добивались справедливого розслідування смерті синів.

Тепер, каже мати одного з хлопців Любов Солтис, справа нарешті зрушила з мертвої точки.

ДЯКУВАТИ БОГОВІ, НЕ ТАК ДАВНО ЗМІНИЛАСЬ ГРУПА ПРОКУРОРІВ І СЛІДЧА У СПРАВІ, – РОЗПОВІЛА  ЛЮБОВ СОЛТИС. – ДВА КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО СМЕРТІ НАШИХ ДІТЕЙ ОБ’ЄДНАНО В ОДНЕ. ТАК, НАРЕШТІ, ЛИШЕНЬ ЧЕРЕЗ ДВА РОКИ ПІСЛЯ ЇХНЬОЇ ЗАГИБЕЛІ, СПРАВА ЗРУШИЛА З МЕРТВОЇ ТОЧКИ. І В НАС ТЕПЕР Є НАДІЯ, ЩО ВИННІ У СМЕРТІ ДІТЕЙ ВІДПОВІДАТИМУТЬ.

ВОНИ У НАС ЗАБРАЛИ ДІТЕЙ

ЦЕ БУЛИ ДВА РОКИ І ДВА МІСЯЦІ ХОДІННЯ ПО МУКАХ», – КАЖЕ ЛЮБОВ СОЛТИС, ЗГАДУЮЧИ, ЯК ОББИВАЛА ВЛАДНІ КОРИДОРИ ТА ЗАКИДАЛА ЛИСТАМИ ГЕНПРОКУРАТУРУ, АДМІНІСТРАЦІЮ ПРЕЗИДЕНТА ТА ІНШІ СТРУКТУРИ. ВСЮДИ БЛАГАЛА ПРО ДОПОМОГУ І ПРО ТЕ, ЩОБ ПОКАРАЛИ ВИННИХ У СМЕРТІ СИНА. Я КАЗАЛА СОБІ: ХОЧ БИ ЩО ТАМ БУЛО, – НЕ ЗДАВАТИСЯ, БО ВИННІ У СМЕРТІ МОГО СИНА МАЮТЬ БУТИ ПОКАРАНІ! – НАГОЛОШУЄ ЛЮБОВ СОЛТИС. – ВОНИ У НАС ЗАБРАЛИ ДІТЕЙ. ВОНИ НІЧОГО НЕ ЗРОБИЛИ, АБИ ПОДБАТИ ПРО БЕЗПЕКУ НА ВИРОБНИЦТВІ. ЗАТЕ ЗНІМАЛИ НА КАМЕРИ І ШТРАФИ ДАВАЛИ ЗА КУРІННЯ НА ТЕРИТОРІЇ. ТО НА КАМЕРИ В НИХ ГРОШІ БУЛИ… А ЗА ПАСИ БЕЗПЕКИ – ЇМ ДЛЯ ЦЬОГО ГРОШЕЙ НЕ ВИСТАЧАЛО. ГОЛОВНЕ – НАБИТИ КИШЕНІ. А ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ – ВОНО ДЛЯ НИХ, ВИХОДИТЬ, НІЧОГО НЕ ВАРТЕ. ВОНИ ДУМАЛИ, ЩО ВІДКУПЛЯТЬСЯ І СПРАВИ СМЕРТІ НАШИХ ДІТЕЙ ЗАКРИЮТЬ – АЛЕ НЕ ВИЙШЛО.

Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці збирають факти. Мати загиблого хлопця задоволена тим, як зараз проводять слідство. Розголошувати деталі, каже, не має права, посилаючись на таємницю слідства.

Я НЕ ЗНАЮ, ЗВІДКИ В МЕНЕ СИЛИ – АЛЕ НЕ БУЛО ДНЯ, АБИ Я – НЕ НА ЗУСТРІЧІ З ПОЛІЦІЄЮ, ЧИ В ПРОКУРАТУРІ, ЧИ В ІНШИХ СПРАВАХ СТОСОВНО СМЕРТІ МОГО СИНА, – КАЖЕ ЛЮБОВ СОЛТИС. – І НЕ БУЛО НІ ХВИЛИНИ, ЩОБ Я НЕ ДУМАЛА ПРО ТЕ, ЯК ВІДІБРАЛИ ЖИТТЯ В МОЄЇ ДИТИНИ…

Все буде Україна