«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Бебі-бокси та няні: Гройсман зазіхнув на українських дітей

Він розповів про свої уподобання

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд планує введення забезпечення новонароджених спеціальним бебі-боксом із речами для перших тижнів життя дитини, а також введення "муніципальної няні" з 2019 року.

Про це повідомляють ЗМІ. За його словами, кожна дитина отримає від держави бебі-бокс, зібраний із любов'ю, щоб на перших етапах життя у мами було все, щоб доглядати за дитиною.

"Це традиція, яку ми вводимо для підтримки народжуваності. Сотні тисяч сімей отримають таку додаткову цільову підтримку", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу.

Раніше Гройсман говорив, що за рішенням уряду і за підтримки місцевих органів влади в Україні з січня 2019 року вводиться поняття найму "муніципальної няні", оплата послуг якої буде частково компенсована з бюджету.

"Приймаємо рішення спільно з органами місцевого самоврядування, вводимо поняття "муніципальна няня" - з 1 січня. Коли наймаєте няню, держава буде компенсувати витрати щомісяця в зарплаті, щоб дитина була доглянута", - прокоментував Гройсман.

Прем'єр зазначив, що захист і підтримка дитинства повинні стати головним пріоритетом.

Джерело

Все буде Україна