«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

БІЛИЙ ДІМ СТАВИТЬ ХРЕСТ НА “ДОГОВОРІ З ВІДКРИТОГО НЕБА” З РФ. ОТЖЕ, ПРЕЗИДЕНТ США ДОНАЛЬД ТРАМП ПІДПИСАВ …

США закриває своє небо для ВКС РФ.

Отже, президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни на 2019 рік, по суті, закрив доступ ВКС РФ в повітряний простір світоча демократії. Прописаний цей момент в пункті 1242 і говорить він про заборону фондам проводити фінансування в рамках “Договору з відкритого неба”.

Якщо хто не в курсі, то “Договір з відкритого неба” був підписаний в Гельсінкі 24 березня 1992 року представниками 23 держав. Він дозволяв учасникам договору здійснювати регулярні обльоти територій один одного, для проведення контролю за військовою діяльності.

В першу чергу цей договір був цікавий РФ і США, адже це дозволяло проводити розвідувальну діяльність на цілком законних підставах. Але в міру того, як супутникова армада США на навколоземній орбіті збільшувалася, а її якість удосконалювалося, цей договір ставав більше тягарем для Пентагону, ніж корисним документом.

Що ж, тепер Білий дім поставив крапку в історії легального шпигунства РФ на своїй території. А що треба побачити на території РФ, США побачать і без попиту.

Alexander Kovalenko

Джерело

Все буде Україна