«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Більшість переселенців з Донбасу та Криму не збираються повертатися додому

На Донбас і Крим після завершення військового конфлікту та анексії не планують повертатися 38% внутрішньо переміщених осіб.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Національною системою моніторингу Міжнародної організації з міграції, повідомляє Міністерство з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

За даними опитування, проведеного у липні-вересні 2018 року у Київській, Чернігівській, Волинській і Чернівецькій областях частка людей, які не планують повертатися, становить понад 60%, - пише УП.

Кількість людей, які мають намір повернутися на тимчасово окуповані території після закінчення війни, знизилася: у вересні 2017 року таких було 32%, у вересні 2018 - 25%. Серед опитаних виїхати за кордон мають намір 5%. Понад 54% респондентів повністю довіряють місцевому населенню, 80% переселенців повністю або частково інтегровані у свої громади.

Результати опитування - дані особистих та телефонних інтерв’ю серед внутрішньо переміщених осіб, ключових інформантів, осіб, які перетинають лінію розмежування, а також шляхом обговорення у фокус-групах. Шляхом інтерв'ю опитали 2405 респондентів, ще 4025 - телефоном.

Все буде Україна