«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Біотуалети та кондиціонер: усі поїзди "Укрзалізниці" поділять на три класи

Якщо на певному напрямку курсуватиме один потяг, це буде економ-клас, аби він був доступний всім категоріям пасажирів

Уже до кінця літа "Укрзалізниця" планує розділити потяги на три класи – комфорт, стандарт та економ. Про це повідомив начальник департаменту пасажирських перевезень далекого сполучення Олександр Красноштан, передає Depo.ua.

"Зараз ми перебуваємо на фінальній стадії узгодження змін з Мінінфраструктури. Ідея в тому, що якщо пасажир купує квиток на поїзд класу комфорт, він отримає новий вагон (термін служби до 10 років), біотуалети, кондиціонер і так далі", – зазначив Красноштан.

За його словами, вагони класу комфорт матимуть повний пакет послуг.

"Ми припускаємо, що в поїздах класу комфорт будуть тільки купе і СВ-вагони. Маршрутна швидкість у таких поїздах становитиме не менше 70 км/год, це буде найбільш зручний час прибуття поїзда", – пояснюють в УЗ. У потягах класу стандарт будуть плацкарти хорошого рівня – з кондиціонером, з біотуалетом. Але швидкість буде меншою, ніж 70 км/год.

Натомість в економ-поїздах вагони будуть старші. Можливо, без біотуалету та кондиціонера.

У компанії запевняють: якщо на певному напрямку курсуватиме один потяг, це буде економ-клас, щоб він був доступний усім категоріям пасажирів.

"Що стосується вартості, то ми хочемо, щоб ціну квитка на поїзди класу комфорт та стандарт ми могли регулювати самі, а регулювання ціни за потяги класу економ залишити за державою", – додав Красноштан.

Він додав, поділ потягів на класи будуть готові ввести вже до кінця літа.

Джерело

Все буде Україна