«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Бісквіт, яkий зaвжди вдaється. Він виходить високим та пyхким

Я дуже люблю тішити своїх рідних, не лише у вихідні чи свята, смачною домашньою випічкою. Адже магазинна ніколи не буде такою ароматною та свіжою. Коли маю маю багато роботи, навіть в такі дні у мене є простенькі, але такі улюблені та смачні рецепти страв, які ми їмо з великим задоволенням, а я тішуся з того, що готую рідним корисні страви.

Рецептів бісквіту багато, але цього я не зустрічала. Він мене ні разу не підводив! Випікаю в мультиварці, газовій та електродуховці. Завжди виходить високий і пишний! Навіть коли хочу приготувати смачний торт, печу цей бісквіт і з легкістю розділяю його на декілька частин. А потім готую різний крем і так майже щодня ми маємо смачненький торт, але щоразу інший. За матеріалами

Цей рецепт полюбився усій нашій родині.

Він дійсно надто простий у приготуванні, але виходить дуже смачно.

 

Бісквіт

На форму 20 см: 4 яйця, 160 г цукру, 150 г борошна (якщо шоколадний то 110 г борошна і 40 г какао), 36 г крохмалу, 1,5 ч. ложки розпушувача, 50 г води і 50 г масла.

Білки і жовтки розділити, білки збuти до пишної піни, по троху додати половину цукру і збuти до блискучої піни. Жовтки збuти з рештою цукру в світлу густу піну. Обережно перемішати білки з жовтками, додати борошно, крохмал і розпушувач, обережно перемішати. Воду з маслом закип’ятити і вилить в тісто гарячою. Перемішати.

Ставити в гарячу (!) духовку або мультиварку. Випікати при 180-200 ОС, в мультиварці – на режимі випічка. Не відкривати 40 хв, а далі перевіряти на пружність.

А ще господинькам на замітку, коли спечете бісквіт, остудіть його, замотайте в харчову плівку і в холодильник на ніч. Бісквіт не буде крuшитися, і можна не просочувати сиропом!

З цих продуктів виходить торт ±1кг. На форму 28 см все перерахувати на 7 яєць. Обов’язково просочую і роблю крем пломбір (на сметані).

Крем пломбір: 2 яйця, 2 ст. ложки борошна, 180 г цукру, 350 г сметани (25%), збuти і заварити на водяній бані (як манна каша), охолодити. 250 г масла збити і по троху додати заварний крем, все збuти. Ванілін додати за бажанням.

Крем густий, можна для перемазування і вирівнювання торт. Добре смакує з фруктами (пробувала з вишнею+шоколадний бісквіт, банан, ківі, апельсин, персик з звичайним бісквітом.

Все буде Україна