«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Біженці з України стали мільйонерами у США: вpaжаюча історія переїзду(відео

Донеччани Максим та Світлана Роговцеви у 2014-му разом з трьома дітьми виїхали з міста і з 900 доларами. Вирушили до Італії, де проживала мама Максима. Кілька місяців вони шукали джерела доходу, працювали в декількох місцях, впадали в депpесію. Поки не змінили вид діяльності. Про свою історію вони розповіли на каналі “Столиця світу

“Я 14 років був перукарем. Ми відкрили у 2013 році свій салон краси, про який мріяли, довго до цього йшли, збирали гроші. Фактично це була наша квартира, яку ми під салон краси віддали. У 2014-му році все закрилося, тому що люди почали роз’їжджатися з Донецька, – розповідає Максим, – Коли ми їхали, то думали, що поїдемо на кілька місяців. Коли приземлилися в Італії, у нас було 800 євро на сім’ю з п’яти осіб. В Італії жила моя мама та особливо інших варіантів не було”.

“Ми себе вважали майстрами високого рівня. Але нас там ніхто не чекав. Ти приїжджаєш зі своїми правилами, намагаєшся їх впровадити. Але нічого не працює. Ми приїхали в Італію. А там люди не працюють по 24 години на добу, салони там зачинені у неділю, люди присвячують час родині. Наша модель ведення бізнесу розбилася просто в пух і прах, – додає Світлана, – Ми не знали мови. Зрозуміли, що яким би ти не був видатним майстром або математиком, але якщо ти не можеш себе продати твої знання нікому не потрібні”.

Максим і Світлана вирішили кардинально змінити напрямок роботи. Вирішили заробляти в Інтернеті, щоб не бути прив’язаним до місця і можна було переїхати кудись.


“Виникла дилема – займатися у своїй сфері або знайти новий шлях? І я почав пробувати. Зрозумів, що я – чистий аркуш. Із зони комфорту мене все одно вже викинуло. Але головне, що ми зрозуміли – треба шукати щось не прив’язане до місця. Ми мріяли жити в теплих краях. Щоб було тепло та океан. Тому що нашій великій родині було дорого брати путівки та кудись їхати на відпочинок. Велика сім’я – це і багато грошей на переліт, і готель, – згадує Максим, – Ще в Донецьку розумів, що на ютубі є популярні канали. І в якийсь момент я підсів до своїх дочок, а вони дивилися щось на планшеті. І мене в цей момент пpостpелило. Я побачив, що вони дивилися відео однієї американської сім’ї. І на цьому відео було кілька мільйонів переглядів. І мене вразило, що це був звичайний влог, а не постановочне відео. Там не було нічого грандіозного. Звичайне життя, зняте на звичайну відеокамеру”.

Спочатку нічого не виходило. Перші відео набирали мінімальну кількість переглядів. Всі зароблені гроші вкладали в ютуб. Потрібно було купувати обладнання, іграшки для зйомок, придумати сценарії. Витрачали на це багато часу.


“Ми поєднували дві роботи. Мене бoмбилo:” У мене такі гарні, геніальні діти, чому на них ніхто не дивиться “. Ми дивилися інші канали, у них мільйони переглядів, а у нас – нічого. Ми не знали, як правильно і все робили наосліп, – говорить Максим, – Коли ти дивишся на звичайні сім’ї і у них мільйони переглядів. Але ми не знали, яку суму на ютубі можна заробляти. У нас все проходило під девізом : “Треба”. Було прагнення до поліпшення свого матеріального становища. Заради грошей. Ніякої високої ідеї не було”.

Зараз вони живуть в Лос-Анджелесі, орендують будинок за 20 тисяч доларів на місяць, виховують уже чотирьох дітей. І пристойно заробляють, знімаючи влоги про життя своїх дітей на YouTube. Вони створили декількох каналів з сукупною аудиторією в 10 мільйонів. Наприклад, канал Ya – Alisa знаходиться на 36 місці в світі в категорії “Люди і блоги”, а у каналу Nikol CrazyFamily – понад 4 мільйонів підписників.

Пише - bbc-ccnn.com

Все буде Україна