«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

БЛИСКАВКА!!! Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО підняли під самим носом окупантів український прапор.

БЛИСКАВКА!!! На виконання рішення командувача Об’єднаних сил Сергія Наєва, сили спеціальних операцій (ССО) під прикриттям піхоти та у взаємодії з саперами взяли під повний контроль населений пункт Розсадки на Світлодарській дузі. Попри ворожий обстріл та смертельну небезпеку, бійці ССО підняли під самим носом окупантів український прапор.

Спецпризначенці готувалися до проведення операції більше місяця. Зачистка Розсадок дозволила бійцям Операції об’єднаних сил (ООС), не порушуючи Мінських домовленостей, змістити лінію фронту на 1,2-1,5 км. За словами спецпризначенців, взяття селища убезпечить місцевих жителів, адже тепер бойові дії будуть вестися ще далі від мирного населення. Розсадки, у разі необхідності, можна буде використовувати як плацдарм для відбиття атак бойовиків або для покращення тактичного положення Об’єднаних сил у районі Світлодарської дуги.

У період кривавих боїв за Дебальцеве поруч із Розсадками проходила так звана “дорога життя”. Один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти та боєприпаси проходив повз село. Населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте, через складність організації забезпечення, піхота у селищі не залишалася. Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоч і знаходилися у “сірій зоні”.

Останнім часом знахабнілі бойовики вели зі сторони села обстріли, а за день до зачистки використали в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб унеможливити провокації та дати на них адекватну відповідь, селище зачистили саме бійці ССО. Вони, підготовлені й досвідчені, вкотре довели, що еліта українського війська, за будь-яких обставин, дасть відсіч як російським окупантам, та і їх найманцям.

Джерело

Все буде Україна