«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Bloomberg повідомив про суперечку між Лавровим та Блінкеном щодо України

Між держсекретарем США Ентоні Блінкеном і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим стався напружений обмін думками щодо України в присутності десятка дипломатів. Про це УНН повідомляє з посиланням на Bloomberg.


Інцидент стався на вечері в рамках Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Стокгольмі на цьому тижні.
За інформацією агентства, Лавров взяв слово і назвав подію в Україні в 2014 році переворотом. Він також заявив, що НАТО і Євросоюз пригнічують інакомислення і загрожують Росії. У відповідь Блінкен заявив, що в 2014 році сили, підконтрольні президенту Віктору Януковичу, обстріляли мирних демонстрантів у Києві і вбили більше 100 осіб. Держсекретар також зазначив, що "НАТО — це оборонний союз".
За інформацією Bloomberg суперечка була "напруженою".
Нагадаємо
Раніше деякі ЗМІ повідомляли, що Блінкен і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ході неформальної вечері дипломатів поставили Лаврова на місце. У МЗС РФ назвали ці повідомлення "казковими новинами".
На цьому тижні, 2 грудня, Блінкен провів дві зустрічі в рамках саміту в Стокгольмі: першим від зустрівся з Дмитром Кулебою, а потім з Сергієм Лавровим.
За підсумками зустрічі з главою зовнішньополітичного відомства РФ американська сторона заявила про неприпустимість ескалації з боку Росії інакше Москва змушена буде заплатити "істотну ціну".

Все буде Україна