«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Бойовики отримали летальне підкріплення, на Донбасі починається щось страшне

Стало відомо про нові приголомшливі арсенали озброєння, яке отримали бойовики на Донбасі

Про це йдеться у звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Так, представники СММ ОБСЄ зафіксували у бойовиків окупованих районів Донецької і Луганської областей буксирувальні гаубиці та майже тисячу ящиків для боєприпасів та снарядів.

Повідомляється, що 10 серпня за лініями відводу, але поза межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольних уряду районі на північ від н.п. Кришталевий (Луганська обл) міні безпілотник СММ зафіксував в цілому 18 буксированих гаубиць (вісім 2А36 “Гіацинт-Б”, 152 мм, і десять 2А65 “Мста-Б”, 152 мм).

Зазначається, що на території іншого об’єкта приблизно в 1 км на північний захід той же міні-БПЛА СММ зафіксував один рухомий розвідувальний пункт (ПРП-4 “Нард”) і 775 ящиків для боєприпасів (за оцінкою, деякі з них були нові), а також 118 ящиків для снарядів РСЗВ (БМ-21).

Крім того, спостерігачі зафіксували наявність невідведенного озброєння.

Так, у трьох таких місцях в непідконтрольних уряду районах Донецької області були виявлені 19 буксированих гаубиць (тринадцять Д-30 “Жаба”, 122 мм, і шість 2A65) і 5 самохідних гаубиць (2С1 “Гвоздика”, 122 мм).

Представники ОБСЄ відзначили, що там як і раніше відсутні 2 буксирувані гаубиці (Д-30) і 2 самохідні гаубиці (2С1), а також 21 танк (одинадцять Т-64 і десять Т-72).

Зазначимо, прес-центр Операції об’єднаних сил повідомив, що минулої доби, 13 серпня, бойовики окупованих районів донецької і Луганської областей 41 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, у тому числі 11 разів із важкого озброєння.

Джерело

Все буде Україна