«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Брав участь в анексії Криму: СБУ схопила зрадника України

Затримали колишнього військового, який в Криму перебіг в армію Російської Федерації

СБУ затримала колишнього військового за підозрою в дезертирстві з української армії в Криму під час окупації півострова Росією. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Центрального регіону. За її даними, підозрюваного затримали 1 серпня на Кіровоградщині. Він перебував у розшуку з 2014 року.

"Правоохоронці встановили, що на початку березня 2014 року старший солдат військової частини, яка була дислокована в АР Крим, не з'явився до нового місця служби на материковій частині України. За інформацією Служби безпеки України, протягом 2015 року чоловік проходив службу за контрактом у лавах збройних сил Росії. Звільнившись зі служби країни-агресора, зрадник згодом повернувся додому, в Олександрійський район Кіровоградської області", - розповідають у прокуратурі.

Наголошується, що зараз слідство намагається з'ясувати, чи сприяв перебіжчик військовому командуванню Росії у розвідувально-підривній діяльності проти України. Вирішується питання про порушення другого кримінального провадження за статтею 111 (державна зрада).

За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, більше 5 тисяч чоловік, які несли службу на території Криму, не вийшли з півострова після його анексії, їх звинувачують у державній зраді і дезертирстві.

Джерело

Все буде Україна