«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Будьте обережні, якщо болить у верхній лівій частині живота!

Ви можете відчути біль в животі в різних формах і розмірах: іноді різка, іноді тупа, іноді тягне, іноді ниюча. Тому що так багато важливих функцій нашого організму відбувається в цій області і є багато можливих причин.

На додаток до наших органів, у нас також є численні нервові закінчення в нашому животі: причиною болю в животі може бути що завгодно від страху або стресу до надмірної їжі … або, звичайно, щось більш серйозне. Область болю дає вам великий натяк про те, що може відбуватися.

1. Середня ліва область живота


Якщо ваша біль приблизно на висоті талії з лівого боку, це може вказувати на ниркову інфекцію або камені в нирках. Якщо також боляче мочитися, і є запор, то обов’язково зверніться до лікаря. Ниркова інфекція дуже ймовірна.

Якщо немає, то це може бути пов’язано з поперековою частиною хребта.

2. Середня центральна область


Якщо у вас тупий біль в центрі вашого живота, навколо або трохи вище вашого пупка, це може бути ознакою апендициту (особливо, якщо він стає більш гострим, коли він рухається вниз вправо, у вас нудота) або панкреатиту. Якщо болі посилюються необхідно звернутися за консультацією до лікаря.

3. Середня права область живота


Якщо біль знаходиться у правій стороні на висоті талії, це може бути проблема з вашими нирками, а також, може бути пов’язана з запорами. Іншою причиною може бути дивертикуліт, коли на стінці товстої кишки ростуть кисти.

4. Нижня ліва область


Більшість кишкових проблем будуть показані болем в нижчій області живота. Жінки також відчувають судоми в цій області і зазвичай з обох сторін.

5. Нижня центральна область живота


Болі нижче вашого пупка можуть бути результатом інфекції сечових шляхів або запального захворювання кишечника. Жінки можуть страждати від стану, пов’язаного з репродуктивними органами. (Обов’язково регулярно відвідуйте гінеколога!)

6. Нижня права

Біль на одній стороні нижньої частини живота може бути ознакою напружених м’язів або перевтоми в цілому. Але якщо ця біль з’являється часто тоді Ви повинні відвідати Вашого лікаря. І якщо у вас є гостра посилююча біль в правому нижньому кутку, обов’язково перевірте інші симптоми апендициту, щоб переконатися наскільки можливий такий діагноз.

7. Верхня ліва область живота


Якщо ваша біль знаходиться у верхній лівій частині вашого живота, то вірогідною причиною є ваш шлунок. Інша можливість – виразка або проблема з підшлунковою залозою. Якщо біль інтенсивна і швидко погіршується, можливо, камені застрягли в жовчному міхурі або жовчному протоці. Зверніться до лікаря, якщо болі не йдуть протягом 1-2 днів.

8. Верхня середня


Біль прямо у верхній частині вашого живота часто пов’язана з рефлюксом, кислотністю або іншою проблемою з шлунком або кінцем вашого стравоходу. Знову ж таки, в залежності від точного відчуття болю, виразка або жовчні камені можуть бути теж.

9. Верхня права


Біль у верхній правій частині живота може бути ознакою виразки в вашому тонкому кишечнику (виразка дванадцятипалої кишки). Причиною часто є надлишкова секреція шлункового соку.

Якщо черевна біль триває більше декількох днів, рекомендується консультація медичного фахівця. Будьте наполегливі і продовжуйте шукати правильний діагноз, навіть якщо перша консультація лікаря не прояснила діагноз: іноді може знадобитися деякий час, щоб з’ясувати, що відбувається, оскільки причин дуже багато.

(Особливо, якщо це викликано їжею або стресом або двома, можливо, найбільш ускладнюючими факторами …)

Тепер у вас є карта, щоб почати слідувати правильним шляхом!

Пише - bbcccnn.org

Все буде Україна