«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Бутусов звернувся до Зеленського: Ви не маєте права бути відсутнім на війні. Це ганьба.

В Україні відсутній Верховний Головнокомандувач. Може президент поїхав? І хтось фотографувався весь день з делегаціями, і вчора якийсь пацан знайшов час на сторінці Офісу президента написати, що там приймали журналіста Портнова, а сьогодні, здається, той же самий пацан знайшов час пожартувати над лідером парламентської фракції на сторінці президента.

Тому що часу написати слова скорботи в день коли загинув командир 128-ї бригади Євген Коростельов у Верховного Головнокомандувача не знайшлося.
Євген Коростельов загинув при виконанні бойового завдання, це командир одного із з’єднань Збройних сил, один з вищих воєначальників, один з чотирьох командирів бригад, які загинули на фронті за шість років Війни за незалежність. Коростельов шостий рік на війні, був призначений начальником Генштабу Хомчак на посаду комбрига вже після обрання Зеленського. Особисто виконував завдання Головнокомандувача по розведенню військ на ділянці Богданівка-Петровське. Ну не міг же Головнокомандувач на таке не відреагувати, якщо б він був на місці?

Саме завдяки тому, що такі командири як Коростельов виконують завдання на фронті, президент має можливість керувати країною, саме завдяки українським командирам Україна має значення в світі і тому лідера України приймають на вищому рівні.


 
Верховний Головнокомандувач має право щось не знати про війну. Але ви, Володимире Олександровичу, не маєте права бути відсутнім на війні. Це ганьба.

Чи усвідомлюєте ви це чи ні, але ви президент країни, яка продовжує вести війну, і ви – Верховний Головнокомандувач армії, завдяки стійкості і довірі якої можливі найрізноманітніші політичні комбінації, в тому числі і ваша робота. І ви не маєте права робити вигляд, що вас немає, коли підлеглі вам воїни гинуть. Це не опція – це ваш обов’язок, яким ви відверто знехтували.

Ви зобов’язані висловити співчуття родині загиблого Євгена Коростельова, поговорити з товаришами і віддати загиблому найвищі державні почесті. І сьогодні трагічно загинув на полігоні під Львовом заступник начальника навчального центру ЗСУ – не забудьте також і йому висловити слова співчуття. Честь, совість, борг, Батьківщина – ось на що треба знайти час подумати в такий день. Або подивіться просто на фото людини, яка заради цих принципів пішла на смерть, подивіться …

Якщо, звичайно, Верховний головнокомандувач має намір до нас повернутися і має намір таким бути.

За матеріалами Юрий Бутусов

Все буде Україна