«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

"Чесний українець, патріот, щирий": у Львові попрощалися з загиблим Героєм Юрієм Довгаником (відео)

Поховали воїна на Личаківському кладовищі

У Львові у понеділок, 4 червня, попрощалися із військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої бригади Юрієм Довгаником. Із Героєм прийшли попрощатися рідні, друзі, побратими загиблого.

"Спочатку воювали на азовському узбережжі, потім на Донбасі, на Пісках. Cмерть усе-таки знайшла "Тихого" на Луганщині. Він був справжнім воїном революції, людина вмотивована, надійна", – розповів побратим загиблого "Барісич".

Панахиду провели в гарнізонному храмі Петра і Павла. Поховали Юрія Довганика на Личаківському кладовищі.

"Чесний українець, який прагнув свободи нашій державі, готовий був покласти своє життя. І от ми зараз бачимо наслідки того, що відбулося. Патріот, щирий. Він воював і в добробатах, воював і в 24-й (механізованій бригаді – 5.UA), то був його свідомий вибір, він хотів закінчити ту справу, докласти своїх зусиль, звільнити Україну", – поділився побратим загиблого Богдан Яблуновський.

Юрій Довганик був тяжко травмований 22 травня під час бойового чергування неподалік Горлівки. Пост, на якому він чергував, обстріляли з великокаліберної артилерії. Там 47-річний військовослужбовець пробув лише кілька днів. До війська Юрій Довганик пішов добровольцем у 2014. Спочатку до добровольчого батальйону "Правий сектор", потім служив у складі 24-ї механізованої бригади.

Джерело

Все буде Україна