«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чи страшні покарання Москви за перехід до ПЦУ: Епіфаній зробив важливу заяву

Не варто боятись будь-яких покарань з боку Москви через перехід до Православної церкви України. Вселенський патріарх прийняв архієреїв до своєї юрисдикції – вони є канонічними і визнаними.

Про це повідомив предстоятель православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв’ю "Прямому".

Митрополит наголосив на важливості нещодавно прийнятого закону про перейменування Української православної церкви Московського патріархату.

Українська православна церква, яка була і є частиною Московського патріархату в Україні, повинна носити назву Російської православної церкви. Тобто не ховатися за вивіскою. Кожен православний України повинен розуміти, до якого храму він ходить,
– сказав він.

Також потрібним є законопроект, який би розтлумачив парафіям механізм переходу. Натомість мирний перебіг цих переходів залежить від держави.

"Якщо будуть певні покарання чи санкції з боку Москви до тих ієрархів, які прийдуть до Єдиної православної церкви, то це не має ніякого значення. Ми є канонічною визнаною автокефальною православною церквою", – наголосив Епіфаній.

Так, митрополит нагадав, що Москва одразу ж наклала покарання на своїх архієреїв за визнання Об’єднавчого собору.

Москва одразу ж наклала покарання. Їх заборонили у священнослужінні, але одразу після цього вони взагалі навіть не відчули цього покарання,
– пояснив глава ПЦУ.

Однак, як наголошує митрополит, у священнослужителів не повинно бути щодо цього жодних побоювань.

"Чому? Бо вони напередодні звернулися з відповідними проханнями до Вселенського патріарха, і Вселенський патріарх прийняв їх до своєї юрисдикції, і вони є канонічними і визнаними архієреями православної церкви", – наголосив Епіфаній.

 


 

Все буде Україна