«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чи встигнуть московські попи розікрасти українські святині?

Після того, як Константинопольський патріарх Варфоломій оголосив про готовність надати Томос Українській православній церкві Київського патріархату, у Почаєві, де перебувають московські попи, місцеві помітили дивний рух транспорту. За їхніми словами, з Почаївської Лаври постійно щось вивозять, натомість туди заїжджають автобуси із заштореними вікнами. Люди побоюються, що це на територію Лаври звозять «тітушок», які у подальшому чинитимуть провокації.

Повідомляє repost.net.ua
Наскільки ймовірний такий сценарій? Та чи вдасться московським попам вивезти з українських святинь релігійні цінності? Про це «Вголос» запитував у політтехнолога, заступника директора Агентства моделювання ситуацій Олексія Голобуцького, політолога Андрія Міщенка, громадського діяча Дмитра Корчинського та директора Інституту трансформації суспільства Олега Соскіна.

Чи справді російські попи можуть вивозити з України матеріальні цінності?

Олексій Голобуцький:

У Московському патріархаті Російської православної церкви зрозуміли, що томос УПЦ КП буде таки наданий у цьому році. Ситуація із ймовірним вивезенням цінностей із Почаївської Лаври свідчить про те, що навіть розмови на кшталт «Московський патріархат – це канонічна церква, яка дбає про духовність» — це все байки для «лохів». Російській церкві від українців потрібні гроші та можливість на нас впливати. Україна приносить РПЦ величезні прибутки та служить серйозним інструментом впливу на нашу державу. Тому нам справді варто очікувати спротиву з боку МП. Вони побоюються, що не зможуть тут в подальшому закріпитися, а тому й вивозять з України цінності.

“В Україні при владі не патріоти. Той же Порошенко, Аваков – вони ж прихильники московських попів»

Олег Соскін:

В Україні при владі не патріоти. Той же Порошенко, Аваков – вони ж прихильники московських попів. От тому у нас зараз спецслужби та поліція просто «не помічають», як з України вивозять цінності, як у монастирях живуть проросійські терористи та сепаратисти. Адже усі монастирі, які в Україні належать Московському патріархату, напряму керовані із Москви генералом КГБ, патріархом Кірілом. Російський патріарх повністю керує їхньою діяльністю і у ці монастирі під виглядом монахів заселяються працівники російських спецслужб: зовнішньої розвідки, Головного розвідувального управління МО, ФСБ. Це навчені люди, які пройшли вишкіл та володіють психічними та фізичними технологіями.

Андрій Міщенко:

Московський патріархат здавна вивозить з українських церков та Лавр, які вони захопили, матеріальні цінності. Це їхня типова практика. Мощі святих, ікони, золото – вони століттями грабують наші святині. Нічого не змінилося. І тут є питання до українських спецслужб, митників: що вони роблять, щоб запобігти цьому? Московська церква, поза сумнівом, здійснюватиме мародерство і за цим вже від сьогодні потрібно уважно стежити. Бо коли УПЦ КП нададуть Томос, то боротьба з Московським патріархатом в Україні тільки посилиться. Українці мають налаштовувати себе на довготривале протистояння з московськими попами.

Дмитро Корчинський:

Московський патріархат є найбільшою мережею ФСБ в Україні. Це тисячі приходів, кожен з яких використовується і може бути використаним не лише для пропаганди, а й для антиукраїнських акцій. Очікувати від МП треба лише найгіршого. Ми вже мали досвід, коли монастирі так званої Московської патріархії в Україні використовувалися для накопичення бойовиків на Донбасі.

«Завдяки корумпованим митникам з України можна вивезти все»

А хіба вивезти церковні цінності з України так просто?

Дмитро Корчинський:

Вони можуть переправити у Московію усі наші цінності, які знаходяться у захоплених Московським патріархатом святинях. Причому відрито, з комфортом. У них немає потреби прокрадатися вночі повз прикордонників. Вони сідають на поїзд до Москви і везуть все, що хочуть. Проконтролювати вивіз цінностей у Росію дуже складно, знаючи наскільки у нас корумпована митниця та прикордонна служба.

Олег Соскін:

У Почаївській Лаврі є величезні багатства. І якщо ми допустимо їх вивезення у Росію – це буде і нашим величезним злочином. Скарби із Лавр дуже легко вивезти через українсько-білоруський кордон. Зважаючи на наших корумпованих чиновників, я думаю для МП зовсім не важко буде підкупити одну зміну митників чи прикордонників, щоб вивезти все з держави. Й у Білорусі їм ніхто не чинитиме спротиву, а навпаки – допоможуть. Крім того, у районі білоруського кордону немає багато прикордонників і попи можуть вивезти цінності в обхід офіційних пунктів пропуску.

Чи варто вважати, що московські попи готуються до капітуляції?

Андрій Міщенко:

Росія ніколи добровільно не покине територію України. Ми бачимо, що священики із МП уже почали переходити на керівні посади в Українську православну церкву. Зокрема 2 вересня УАПЦ хітонізувала нового єпископа Гавриїла Кризину. Раніше цей церковний ієрарх відповідав за ведення молодіжної політики у Московському патріархаті.

Тобто фактично координував сумнозвісних «православних тітушок». Не важко здогадатись, що цього чоловіка просто заводять в середину УАПЦ, як російського агента, щоб мати вплив і на цю структуру. Для Росії в Україні є дві принципові речі – це церква та мова. А тому після ухвалення Томосу українці повинні набратись злості та врешті вигнати росіян із України. Бо якщо ми цього не зробимо, то наша держава і надалі знаходитиметься під впливом «руского міра».

«У Московському патріархаті готуються до війни»

Дмитро Корчинський:

У Московському патріархаті готуються до війни, вони не збираються мирно покидати Україну. Вони вгризаються якомога глибше. Щоб вигнати попів з України, Томоса не достатньо, мають бути дії з боку українського народу.

Яким чином виглядатиме це протистояння?

Олег Соскін:

Зараз у всі Лаври, зокрема і Почаївську, завозять російських агентів, монахів, які будуть готові чинити провокації та навіть вбивати. Цей процес ймовірно контролюється Медведчуком. Ці російські агенти у наші монастирі потрапляють через Білорусь, адже це доволі недалеко від Почаївської Лаври.

Проте, на мій погляд, цих провокаторів заселяють не лише у Почаїв, а й у сусідні Рівненську та Волинську області. Московський патріархат захищатиметься до останнього. Нам варто очікувати сутичок та навіть актів масових самоспалень. У МП є так звані «жінки-кликуші» — це люди, які хворіють на психічні хвороби. Вони можуть вчинити акти самоспалення, підпалити церкву.

Тобто ці жінки можуть навіть облити себе та своїх дітей бензином і підпалитися. Це жахливе видовище, яке приверне до них увагу. МП вчинятиме в Україні різноманітні провокації, їм чхати на людей. Може бути і таке, що агресивні молодики-монахи зі зброєю нападатимуть на поліцію. Буде дуже непросто.

Як ми можемо позбутися впливу МП на Україну?

Андрій Міщенко:

Україна повинна ухвалити закон про те, щоб московську церкву називати не Українська православна церква, а Російська православна церква в Україні. Далі — має бути закон про церкву з центром у країні-агресорі. Варто також на МП тиснути і економічно – підвищити податки, вартість оренди, позбавити усіх пільг. В Україні форпостів «руского міра» дуже багато і ми маємо нагоду зробити їм нестерпні умови. Проте зараз немає чітких кроків від президента та Верховної Ради, завдяки яким можна максимально позбавити МП впливу на Україну.

Дмитро Корчинський:

Поза сумнівом, у кожному монастирі МП має жити куратор від СБУ. І якщо наші спецслужби цього й досі не роблять – це надзвичайно погано. Спецслужби України мають постійно стежити за московськими попами, контролюючи їхні дії. Московська церква свого часу була створена, як державний департамент. Її суть полягає у тому, щоб служити владі Московії. Не було жодного випадку, щоб РПЦ пішла проти волі влади РФ. Якби українці свого часу взяли цю філію ФСБ під контроль, московські попи швидко змінили б орієнтацію та служили Україні.

Олег Соскін:

На жаль, у цьому всьому ми не бачимо роботи наших спецслужб, які повинні здійснити паспортну перевірку всіх тих, хто мешкає у монастирях Московського патріархату. До цієї роботи мають долучитися усі правоохоронні органи, зокрема і поліція, Нацгвардія та прокуратура.

Джерело

Все буде Україна