«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чисті і нечисті тварини: чому не можна їсти кролика, свинину, креветки

Що таке піст, багато хто знає не з чуток. Хтось дотримується його з релігійних міркувань, хтось-з метою очищення організму. У будь-якому випадку м’ясо – продукт, з яким потрібно рахуватися. Його найскладніше замінити: м’ясо містить важливі амінокислоти та купу мікроелементів. Один шматок м’яса – це цілий кошик різних продуктів! І тим не менш.., інформує Ukr.Media.

Чому існує пост? Чому деякі релігії забороняють їсти певні види м’яса? Наприклад, у Корані чітко вказана заборона на свинину, а в Біблії наведено перелік нечистих тварин. Чому, зрештою, кодекс королівської сім’ї забороняє їсти устриці?

Чисті тварини

Повертаючись до теми того, що ми – те, що ми їмо: за своє життя всі види живих істот накопичують у собі певні речовини, які можуть бути корисними або небезпечними для людини. Звідси і теорія про нечисте і чисте м’ясо. А тепер перейдемо до списку.

Ссавці

Почати з червоного м’яса найпростіше, так як воно може вважатися чистим лише в тому випадку, коли належить травоїдним тваринам.

корови
олені
кози
вівці
сарни
Ці ссавці не тільки їдять рослинну їжу, але і ретельно її вибирають. Цікаво, що Біблія забороняє їсти м’ясо померлих своєю смертю тварин, що теж логічно: стара чи хвора плоть також не годиться в їжу і може містити інфекцію або паразитів.

Риба

Чистою рибою вважається та, яка має луску, пір’я або плавники.

лосось
короп
окунь
форель
мерланг та інші
Незважаючи на те що лососеві породи відносяться до м’ясоїдних риб, їх м’ясо настільки чисте, що в ньому не буває паразитів (на відміну від того ж оселедця). Його можна їсти сирим не побоюючись.

Короп живиться рослинністю і дрібною живністю і за всіма пунктами проходить перевірку на чистоту: луска і плавники на місці.

Птахи

Так само, як у чистих риб повинні бути плавці, у чистих птахів – зоб. Вони повинні харчуватися рослинністю, зерновими культурами та дрібною рибою.

всі види курячих
голуби
качки
індики
Нечисті тварини

У цей список потрапляють ті тварини, які несуть потенційну загрозу для організму. Дивно, але багато хто з цих продуктів відносяться до дієтичної їжі і навіть делікатесів!

Ссавці

У більшості чистих ссавців парне копито. Але є винятки, наприклад свиня. Отже, наводимо список нечистих тварин.


свиня
кролик
кінь
верблюд
Почнемо з свині: харчується чим попало (у тому числі падаллю, власним потомством, сміттям), а її видільна система влаштована так, що багато відходів залишаються в організмі. До того ж у свинячому м’ясі паразити не рідкість, ось чому його потрібно готувати не менше години, якщо постачальник вам не знайомий.

Кролики, чиє м’ясо вважають ідеальним для засвоєння, теж не підуть на користь. Їх вживання призводить до подагри і артриту, тому що в м’ясі містяться пуринові основи, які в підсумку перетворюються на сечову кислоту.

Кінське м’ясо важко перетравлюється, негативно впливає на нирки, печінку, серце. А в раціоні верблюда занадто мало свіжої зелені: колючки та сухі чагарники.

Риби та інші дари моря

Список величезний. Головне, що треба засвоїти: в їжу не годяться падальники і ті, хто фільтрує через себе велику кількість води.

сом
риба-меч
акула
осетер
креветки
краби
раки
устриці
мідії та інші
Отже, не дарма членам королівської сім’ї не можна харчуватися ракоподібними і молюсками. Відомо, що ними легко отруїтися. Наприклад, креветки, краби і раки харчуються всім, що гниє на дні морському. Мідії та устриці фільтрують через себе тонни води, а в результаті самі насичуються важкими металами і всім тим, від чого чистять воду.

Сом – ще більший падальник, ніж краб. Фактично він харчується виключно мертвечиною, за що його називають санітаром річок. Той же осетер відноситься до донних риб та живиться тими самими молюсками і черв’яками.

А ось риба-меч відома тим, що, як правило, переносить величезну кількість паразитів, особливо глистів. Вони можуть досягати трьох метрів. Акула в цьому плані не так небезпечна, але містить ртуть та інші важкі метали.

Птахи

Тут все ще простіше! Як ми вже сказали, хижі птахи нам не підходять.

орел
гриф
чайка
ворон і ворона
яструб
сова
пелікан
Більшість м’ясоїдних птахів небезпечні тим, що живляться вони дрібними гризунами і повзучими гадами. Наприклад, сова і яструб. Гриф, чайка і ворон відносяться до падальників, і разом з м’ясом мертвих тварин вони поглинають десятки видів паразитів. Не кажучи вже про інших неприємних речовинах.

Напрошується висновок: чисте м’ясо у тих, чий раціон «правильний» з точки зору людини. Що корисно їсти людям, то бажано шукати в раціоні тварин. Відомо, що надлишок м’яса в раціоні призводить до серйозних проблем з нирками і печінкою, у той час як велика кількість зелені чистить кров і організм в цілому.

Все буде Україна