«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чистотіл – справжній цілитель! Ось що він може лікувати

Природа нагородила нас безліччю дивовижних та чудових натуральних лікувальних засобів, здатних приносити користь організму людини, лікувати різні хвороби. Одним з таких засобів є чистотіл – справді цілюща рослина! Ось що вона лікує.

Чистотіл великий – багаторічна трав’яниста рослина, яка входить до сімейства макових. Про чудодійні та лікувальні властивості цієї рослини люди знали набагато раніше. Ще Авіценна – відомий на весь світ арабський лікар, свідомо відносив цю рослину до тих, що по-справжньому очищають. У Стародавній Греції помітили, що рослина починає квітнути саме в той час, коли з півдня прибувають ластівки. Від цього факту походить і латинська назва чистотілу – «трава ластівки». В’яне вона після того, як ластівки знову відлітають.

Дякуючи своїм лікувальним властивостям, чистотіл отримав ще декілька назв, які влучно та яскраво передають основні ознаки та яковластивості рослини. Російськомовна та українська назва «чистотіл» виникли завдяки тому, що цю рослину люди використовували для очищення шкіри під час лікування шкіряних захворювань, таких як вугровий висип, прищі, лишаї, веснянки та пігментні плями.


За схильність чистотілу проростати під самим парканом та тином, рослині дали назву «підтинник». Ця назва поширилась та з часом стала використуватися у народній медицині. За допомогою підтинника наші прадіди швидко позбувались бородавок, тому його час від часу стали називати бородавником. Завдяки вмісту помаранчево-жовтого молокоподібного соку, рослина отримала ще одну цікаву назву – «жовтий молочай». У деяких народів чистотіл називають дивовижною та чудернацькою назвою – «собаче мило», «жовтомолочник», «охайний» або «чистуха».

Насправді чистотіл по справжньому заслуговує на таку поширену популярність не тільки завдяки своїм лікувальним властивостям. Чистотіл став народним лікувальним засобом завдяки своїй розповсюдженості. Рослина непримхлива до навколишнього середовища та кліматичних умов, росте практично всюди, там де є затінок та вологий ґрунт. З самого дитинства вона нам добре відома, бо з’являється по під парканом з першим сонячним промінням, але що саме нам відомо про лікарські та цілющі властивості чистотілу?


Чистотіл – це справжня природна аптека, та якщо порівнювати цю рослину с іншими – цибулею, яка “лікує від семи хвороб”, оманом, який “додає зразу дев’ять сил” та звіробоєм, який “лікує від 99 хвороб”, чистотіл насправді можна назвати слов’янським женьшенем. Ця рослина спроможна надати лікувальну дію від 250 захворювань!

Біохімічний склад чистотілу по справжньому багатий. Міститься в рослині велика кількість алкалоїдів, серед яких присутні хелідонін, протопін, сангвіранін та інші. За вітамінним складом, чистотілу немає рівних, бо в ньому у великій концентрації містяться аскорбінова кислота та каротин. Присутні в рослині флавоноїди, ефірні олії, сапоніни, смола, органічні кислоти (бурштинова, яблучна та лимонна).

Незважаючи на те, що чистотіл – отруйна рослина, завдяки багатьом лікувальним властивостям, сировина масово використовується в народній та офіційній медицині по всьому світу.

Корисні речовини та компоненти, які містяться в рослині, забезпечують заспокійливу, болезаспокійливу, бактерицидну та спазмолітичну дію.


Настоянки, мазі, свічки з екстрактом ефірної олії чистотілу, та соки використовують під час лікування таких хвороб та захворювань:

• Всі види шкірних захворювань;
• Хвороби жовчного міхура;
• Ускладнення сечовивідних шляхів;
• Захворювання печінки та нирок;
• Поліпоз товстої кишки;
• Хвороби ШКТ;
• Аденома передміхурової залози;
• Фіброміома та мастопатія;
• Геморой;
• Захворювання ротової порожнини та носоглотки;
• Порушення метаболізму та обміну речовин;
• Онкологічні захворювання;
• Стрибки артеріального тиску;
• Алергічні реакції.

Така досить велика фармакологічна дія робить його справжнім та унікальним природно-лікувальним засобом, практично безкоштовним, простим та надійним. Чистотіл справді може творити чудеса!

Перед застосуванням будь-яких засобів народної медицини проконсультуйтеся з лікарем!

Джерело

Все буде Україна