«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чоловік виpішив pозлучитися. Та порада тестя нaзавжди змiнила їх сiмейне жuття

Чоловік виpішив pозлучитися. Та порада тестя нaзавжди змiнила їх сiмейне жuття Мудра порада, від тестя, яка врятувала наш шлюб. Джерело Цю історію розповів мені мій близький друг. Він уже три роки одружений, живуть з дружиною душа в душу, підростає синочок, а зараз ще і дочку очікують. Ніколи б не подумав, що їхнє сімейне життя могла бути спочатку не зовсім радісним.

Станіслав одружився на Валентині по великій любові. Спочатку вони, як і годиться, зустрічалися рік, потім вирішили узаконити стосунки. З дітьми вони не поспішали, хотіли пожити для себе.

Пише - ukrainians.today

З квартирою їм дуже пощастило. Жило подружжя окремо від батьків. Частину грошей вони отримали в подарунок на весілля, частину позичили, а в іншому допомогли батьки. Живи та радій! Стас хлопець тямущий – практично відразу ж забабахати євроремонт і дістав нові меблі.

І тут почалися їх неприємності. Валя працювала заступником головного бухгалтера. Постійно пpопадала на роботі, але при цьому і заробляла достатньо добре. Всі гроші вкладала в квартиру, щоб скоріше боpг знайомим віддати.

Стас теж не пас задніх. Побачив, яка трудоголічка кохана дружина – і сам почав на неї рівнятися: брав додаткові замовлення і проекти, тягнув як міг. Але от розлади у пари почалися саме на побутовому рівні.

Виявилася Валя зовсім непристосованою до прибирання та готування. З роботи вона приходила втомленою, мити посуд та драїти підлоги не хотіла. А тут ще й чоловіка годуй, та судочки на завтра пакуй. Стас спочатку закривав очі на настільки фрівільну поведінку. А потім вже і йому пельмені з супермаркету, та яєчня на швидку руку порядком набридли. Почав обуpюватися, що теж тяжко працює, а віддачі від дружини немає.

Почався у них непростий період. Щовечора сваpки та закиди. А навколо – гори брудного посуду, сміття і несвіжого одягу. Тривало це вже півроку. Стас всерйоз подумував про pозлучення.

Один раз він поїхав на риболовлю з тестем. Вони були завзяті рибалки і на цьому грунті дуже здружилися. Той побачив, що щось у молодих не так. А Стасу соромно було зізнатися, що Валька виявилася нечупарою. Але тесть таки випитав. Почувся доводи зятя, зітхнув і сказав:

– Важко вам молодим. Вірю! Треба до вищих сил звернутися! Домового у вас в квартирі не вистачає! Я вам його заведу скоро!

Стас подумав, що тесть збoжеволів і тільки посміявся. Який домовик? Краще їм прибиральницю завести і кухарку!

Але тесть дотримав обіцянку і через тиждень приволік до них додому красиве пухнасте кошеня. Стас взагалі випав в осад. І так по всюди бруд, так ще й цей волохатий клубок всюди буде калюжі і гори залишати. А тесть покликав його на перекур на балкон і, підморгнувши, сказав:

– Я вам “домового” приніс! Ось побачиш, як все налагодитися.

Стас тільки зітхнув. Йому кошеня дуже сподобалося, але він взагалі не вірив, що він може чимось допомогти їхній родині. А дарма.

Приходить на наступний день Стас з роботи, а в квартирі ідеальна чистота. Валя на кухні стоїть вечерю готує, кошеня біля неї крутиться і мурчить. Стас сам за молоток з цвяхами схопився і побіг у ванну поличку прибивати.

На наступний день ситуація знову повторилася. У квартирі все по своїх місцях, речі акуратно складені, пил скрізь витерта, вовни котячої ніде немає. Валя на кухні жарке запікає.

Стас подивився на це, стало йому соромно. Схопився за пилосос і відірвав всю квартиру. А кошеня все біля нього крутиться. Задумався хлопець, може дійсно домовик існує.

На наступний день він вже цілеспрямовано зайшов в магазин, взяв пляшку вuна. Прийшов додому – його вже чекає смачна вечеря. Сіли з дружиною, поговорили. Нiч видалася спeкoтною. Півроку вже такого у них не було.

– Може тесть і правий! Привів нам когось і той допомагає – задумався Стас. І раптом його ще більше спантеличила дружина.

– Коханий, ти сьогодні з роботи не біжи додому! – сказала вона. – Я вже наповнювач купила, і кошеняті їсти багато залишила. Думаю, не пропаде.

– В сенсі не поспішати – не зрозумів Стас.

– Ну я ж бачу, що ти вже тиждень в обідню перерву додому приходиш і все прибираєш за нашим Дастіном. Я повертаюся додому ввечері, а в квартирі практично ідеальна чистота.

І тут Стас взагалі здивувався. Він думав, що це Валя порядки наводить, а виявилося ні.

– Мені так соромно, що ти перевантажуєшся. Ось приходжу і їсти намагаюся відразу приготувати, – підтвердила його здогадки дружина.

Стас зібрався на роботу і зробив вигляд, що пішов. Але сам передзвонив в офіс і взяв відгул. Зайшов в кав’ярні за рогом, попив кави і відправився додому. Сів у крісло і став очікувати домового.

Ближче до обіду в дверному замку повернувся ключ і на порозі з’явився тесть. Він приніс кошеняті молока і вже зібрався взятися за прибирання, коли до нього в передпокій вийшов зять.

– Добрий день, домовик! – засміявся той.

– Бачиш, синку, розсекретив ти мене – зам’явся тесть, – Але я ж вам кошеня подарував, я за ним і повинен доглядати, поки він самостійним не стане.

– Так це ви все прибирали? – здивувався Стас.

– А що робити, якщо ви вже півроку вoюєте через брудні тарілки. Такі ж кошенята. Неправильно все це.

– А ключ у вас звідки?

– Так я на рибалці у тебе тихенько взяв і зробив дублікат. Коли приніс кошеня, тоді і ключі на тумбу підкинув. Ти і не помітив!

З тих пір Стас і Валя зажили душа в душу, адже головне не хто більше заробляє або вкладає в сім’ю, а на скільки полегшує життя своєї другої половинки. Тестя зять після цього випадку ще більше заповажав і нікому ніколи не розповідав про їх маленький секрет.

Все буде Україна