«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Чому дітям з 4-х років не можна забороняти бути онлайн – пояснюють учені

Заборона дітям користуватися інтернетом – це "різновид жорстокого поводження з дітьми".

На думку професор соціології Елліса Кашмора, захищаючи 4-річних дітей від перебування в онлайні, батьки шкодять їм, пише Daily Mail. Така заборона обмежує дитину у спілкуванні, стає перешкодою до вивчення світу і може стати причиною глузувань однолітків.

Дослідження Елліса, проведене у співпраці з іншими міжнародними вченими, вийшло у світ книгою під назвою "Screen Socienty". Команда дослідників на чолі з професором соціології Кашмором спостерігала за двома тисячами інтернет-користувачів та розглянула кілька попередніх досліджень на цю тему.

Професор Кашмор рекомендує дозволяти дітям з 4-х років мати необмежений доступ до інтернету. Адже вони використовують гаджети для спілкування з іншими дітьми, для того, щоб дивитися на різні речі та грати в ігри, – все це важливо для розвитку дитини.

Соціолог стверджує, що позбавлення дітей доступу до інтернету може мати довготерміновий негативний ефект. Замість того, щоб обмежувати дітей, Національне товариство із запобігання жорстокому поводженню з дітьми Великої Британії радить батькам просвітляти своїх дітей щодо ризиків перебування онлайн.

Джерело

Все буде Україна