«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Депутатка від “Слуги народу”: Мого чоловіка затримали за мою відмову голосувати

Депутат Верховної Ради від “Слуги народу” Анна Скороход звинуватила владу в репресіях.

“Сьогодні за те, що я не голосувала так, як мені вказувала фракція, за дорученням одного з заступників адміністрації президента мого чоловіка затримали незаконно. Підставою стали мої голосування в залі, відстоювання державної власності на ГТС, а також червона кнопка проти відкриття ринку землі” , – сказала Скороход з трибуни парламенту.

У залі почулися невдоволені вигуки і освистання. Скороход продовжила:

«Рішення про затримання незаконне. Підставою став запит РФ 2017 року. До цього ніяких питань не було, а тут після червоної кнопки пішло затримання мого чоловіка. Я зараз особисто звертаюся до президента, ДБР і іншим правоохоронним органам з проханням зупинити беззаконня, яке ви робите. Коли ми йшли з командою і відстоювали президента на виборах, ніхто не думав, що нас будуть ламати через коліно і діяти методами, якими діють. Тому прошу президента Володимира Зеленського припинити тиск на мене і мою сім’ю », – стверджує народна обраниця.

Депутати з опозиції почали аплодувати. У свою чергу на трибуну вийшов голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія і прокоментував виступ Скороход.


 
“Давайте називати речі своїми іменами. Якщо ви загуглите цивільного чоловіка пані Скороход, то все зрозумієте. Ми як політична партія не маємо до цього ніякого відношення. Але то що пані Скороход неодноразово зверталася до народних депутатів і пропонувала гроші [за вирішення питання], то це факт “, – сказав Арахамія.

У кулуарах парламенту Скороход заявила журналістам, що їй “дзвонили з Офісу президента і говорили, щоб я так не робила” [не голосувала проти землі].

“Хто це, я не можу сказати. Мені також про це говорив Арахамія”, – сказала Скороход.

Вона зазначила, що подасть у ГБР заяву на Арахамію через його звинувачення, які вона вважає «маячнею».

«Мене Богдан (глава Офісу президента – ред.) на килим не викликав. Зі мною по телефону говорили, щоб я перестала це робити (не голосувати, – ред.). Також і Давид Арахамія », – стверджує Скороход.

У той же час вона додала, що не збирається виходити з фракції СН і вступати в іншу фракцію.

Цивільний чоловік Скороход – колишній власник російського банку “Пушкіно” Олексій Алякін.

Російський бізнесмен розшукується Міністерством внутрішніх справ РФ за підозрою в шахрайстві в особливо великому розмірі. Постановою Тверського районного суду Москви від 10 березня 2016 року він був заочно арештований.

В Україні він є власником будівельної компанії “Прогрес Буд” (Бориспіль, Київська область).

За матеріалами lb.ua

Все буде Україна