«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Державою керують нездари: названа справжня причина затримки пенсій і зарплат в Україні

Блогер розставив всі крапки над і

Український юрист і блогер Михайло Шнайдер відомий своїми критичними публікаціями в соціальній мережі Facebook. Зокрема, блогер обґрунтовано критикує уряд і всю владну верхівку країни. Цього разу пост юриста торкнувся болючої соціальної теми – пенсій і зарплат, а точніше їх затримки, яка українців очікувала в липні.

Михайло Шнайдер пояснив, чому українці вчасно не отримали соціальні виплати і хто в цьому винен. Так, за словами блогера, зараз на єдиному рахунку Державної казначейської служби України найменша кількість грошей за останні чотири роки.

"Залишок коштів на єдиному рахунку Державної казначейської служби України на 1 серпня 2018 року склав 1,995 мільярда гривень. Що є мінімальним показником з січня 2014 року. Тоді залишок становив 1,739 мільярда гривень.

Ось це і є реальна причина затримки виплат пенсій і зарплат. Грошей просто немає. Та й звідки їм узятися, коли економіка повністю зруйнована, транші і кредити від західних партнерів осідають в кишенях нашої "влади" а валюта надходить тільки від наших "заробітчан".

І це закономірність. Адже коли державою керують нездари і клептократи, по-іншому просто бути не може. І це дійсно страшно. Але не за себе. А за дітей і старих. Адже в першу чергу страждають найбільш беззахисні", - написав блогер.

Треба сказати, що користувачі дуже бурхливо відреагували на публікацію Михайла Шнайдера. Ось, що пишуть українці в коментарях до його посту в соцмережі.

"В якій країні таке можливо? Весь світ не може зрозуміти, чому українці досі терплять", "А чому люди дозволяють їм це робити?", "Для того щоб в Україні покращилася економічна ситуація, робити нічого не треба, треба тільки перестати красти", "Ну ось вам і Євросоюз. Ще невідомо, чим все закінчиться, поки вони при владі", - пишуть користувачі.

Джерело

Все буде Україна